Uutiset

Sähkökatkos keskeytti eilen ylioppilaskirjoitukset – Rehtori kehuu opiskelijoiden ja henkilökunnan toimintaa ongelmatilanteessa

Vika katkaisi sähköt lähes kymmenestätuhannesta taloudesta ja kiinteistöstä keskiviikkona Seinäjoella. Yksi oli Seinäjoen lukio. Arkistokuva Eetu Sillanpää
  • Epari

Sähköt katkesivat Seinäjoen kantakaupungin alueella eilen puoleksitoista tunniksi.

Katkos alkoi kello 12.35 ja kaikille asiakkaille sähköt saatiin palautettua kello 14 mennessä. Enimmillään sähköttä oli 9 000 asukasta. Sähkönjakelun keskeytymisen aiheutti Upassa sijaitsevan keskijännitekaapelin vaurioituminen.

Katkos tuli pahaan aikaan, sillä Seinäjoen lukiossa oli juuri menossa ylioppilaskirjoitusten pitkän vieraan kielen ylioppilaskirjoitukset. Sähkökatkos koski noin 150 opiskelijaa.

Rehtori Teijo Päkkilä kertoo, että kokeen valvojat toimivat ongelman havaittuaan saamiensa ohjeiden mukaan. He ohjeistivat opiskelijoita sulkemaan koneensa ja sammuttivat luokkien palvelimet.

– Asiasta tiedotettiin ylioppilaslautakuntaa, josta saimme lisäohjeistusta. Opiskelijat odottivat paikoillaan sähköjen palautumista. Tilanne kesti noin tunnin. Opiskelijat saivat menetetyn ajan verran lisäaikaa kokeen suorittamiseen, Päkkilä kertoo.

Rehtori kehuu henkilökuntaa ja jännittävässä tilanteessa olevien opiskelijoiden käytöstä vuolaasti.

– Vapaaehtoisia opettajia tuli valvojien avuksi uudelleenkirjautumisen nopeuttamiseksi. Tunnelma säilyi rauhallisena ja rentona, vaikka katkos oli pitkä etenkin tärkeitä kokeita suorittaville nuorille. Niin nuoret kuin henkilökunta ansaitsevat kiitokset rauhallisesta ja hyvästä toiminnasta poikkeuksellisen tilanteen aikana.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka