Seinäjoki sammuttaa valot lauantaina

Seinäjen kaupunki on mukana maailman suurimmassa ilmastotapahtumassa. Earth Hour -tapahtuman aikana näytetään valomerkki ilmaston puolesta ja sammutetaan turhat valot lauantaina 19. maaliskuuta kello 20.30-21.30. Silloin katu- ja tievalot eivät pala Seinäjoellakaan. Symbolisen eleen avulla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä päättäjille. Earth Hour ei siis ole sähkön- tai energiansäästötempaus.

Pre Earth Houria vietetään monissa Seinäjoen kouluissa jo perjantaina ilmastoaiheisilla aamunavauksilla sekä sähköttömillä tunneilla. Mukana ovat ainakin Joupin ja Kivistön koulut sekä Kihniänkylän koulu. Valojensammutustempaukseen osallistuvat myös nuorisotilat. Nuoret ovat myös jakaneet julisteita kouluihin ja yhteisiin tiloihin.

Marttilan koulu puolestaan viettää post Earth Houria ensi viikon maanantaina aiheeseen liittyvällä aamunavauksella ja sähköttömällä tunnilla jokaisessa luokassa kello 10-11. Koulun lapset ja henkilökunta pyrkivät minimoimaan päivän aikana kertyvän ruokajätteen. Ruokailu tapahtuu luonnonvalossa.

Kaupungintalo haastaa kaupungin muut virastot ja toimipaikat sammuttamaan turhat keinovalot perjantain työpäivän ajaksi ja työskentelemään kevätauringon valossa. Kaupunki aktivoi henkilöstöä mukaan tempaukseen myös kotona.

Earth Hour järjestetään Suomessa teemalla maailman suurin kynttiläillallinen, koska yksi merkittävimmistä arkipäivän ilmastoteoista on valita lautaselle yhä useammin kasviksia ja kestävästi pyydettyä kalaa lihan sijaan. Luonnon kannalta parhaat valinnat tekevät hyvää myös terveydelle.