Seinäjoelle 25 koirankakkapussitelinettä

Kevät ja koirankakkakeskustelu kuuluvat yhteen. Tänä vuonna valituksia tielle jääneistä pökäleistä pitäisi tulla vähemmän, sillä Seinäjoelle on asennettu 25 koirankakkapussitelinettä. Niitä on kantakaupungissa, Nurmon keskustassa ja Peräseinäjoella.

Idea on, että koiraansa ulkoiluttava voi napata telineestä pussin, jonne voi kerätä hauvansa jätökset. Pussit voi pudottaa kaupungin katu- sekä viheralueilla oleviin roska-astioihin. Roska-astioita lisätään käyttötarpeen sekä kunnossapitoresurssien mukaan.

Joka paikassa roska-astioita ei tulevaisuudessakaan ole. Kaupunki toivoo, että varsinkin pientaloasuntoalueilla asuvat antaisivat koiranomistajille luvan käyttää roska-astioitaan. Näin jätökset saataisiin pois kaduilta. Koirankakkamyönteisen taloyhtiön tai omakotitaloasujan tunnusmerkkinä on roska-astiaan liimattava tarra. Koirankakkaroskis-tarroja voi hakea kaupungintalon infosta.

Kompostoituvat ja biohajoavat koirankakkapussit voi laittaa roskiksen lisäksi kompostiin. Kompostoitu multa on luomukelpoista.