Seinäjoen leirintäalue nousussa – hakee neljän tähden luokitusta

Seinäjoen leirintäalueella pyyhkii hyvin.

Seinäjoen leirintäalueen toiminnanjohtaja Hannu Huilla esittelee myllättyä maisemaa, jolla vielä kesällä nähtiin yöpyjien telttoja. Nyt kaivinkoneet ovat pistäneet uuteen uskoon koko alueen minigolfkentän ja vanhan saunarakennuksen väliltä.

Ensi kesäksi kaupungin investointina valmistuu uusi saunarakennus.

– Tulossa on iso, kuistillinen saunakokonaisuus. Tarkoitus on saada siihen yhteyteen myös uimismahdollisuus. Jokea voi tuosta kohtaa ruopata ja tehdä portaat veteen menoa helpottamaan, Huilla suunnittelee.

Uudistuksille ei näy loppua, sillä viimeistään kaudelle 2020 alueelle rakentuu nykyaikainen huoltorakennus.

– Sinne saadaan suuri terassi ja keittiötilat, sekä runsaasti lisää vessoja ja suihkuja. Niille on takuulla kysyntää.

Tällä hetkellä Törnävällä yövytään kolmen tähden leirintäalueella. Uudistusten jälkeen taso nousee merkittävästi. Niiden perusteella alueelle voidaan lähteä hakemaan neljän tähden luokitusta. Suunnitelmien mukaan se tapahtuisi vuonna 2021.

– Neljän tähden leirintäalueita ei ole Suomessa montaa. Se on laadun tae asiakkaalle. Seinäjoen kaupungillekin se on sulka hattuun, Huilla arvioi.

Seinäjoen leirintäalue elää muutaman vaikean vuoden jälkeen uutta kukoistusta.

Viime kesä oli kiireinen. Seitsemän työntekijää työllistänyt sesonki ulottui toukokuusta lokakuulle. Kaikkiaan yöpymisiä kertyi noin 12 500. Se on peräti 35 prosenttia enemmän kuin kesällä 2017.

– Kasvu on todella merkittävää, mitattiin sitä miten hyvänsä. Se osoittaa, että alueeseen panostaminen kannattaa, Huilla sanoo.

Hän pitää mielenkiintoisena sitä, että ulkomaalaisten yöpymisiä oli 1 865. Luvussa on huima kasvu edelliskesään, joskin syyskuussa Törnävälle majoittuneet marjanpoimijat kaunistavat tilastoa.

Seinäjoen leirintäalueella on tarjolla 23 mökkiä, 52 sähköpaikkaa matkailuajoneuvoille sekä runsaasti telttapaikkoja. Yöpymismäärät jakautuvat melko tasaisesti eri majoitusmuotojen kesken.

Merkittävintä kasvu oli mökkimajoituksissa, joissa yöpymiset tuplaantuivat. Täksi kesäksi valmistui seitsemän uutta mökkiä.

Vuoteen 2011 saakka Provinssi oli Seinäjoen leirintäalueen ykkösjuttu. Sen jälkeen kävijämäärät Provinssin aikana ovat hiipuneet.

– Nykyisin meille mahtuisi puolet enempi Provinssi-väkeä, Huilla harmittelee haluamatta kommentoida laskun syitä sen tarkemmin.

Seinäjoen leirintäalueen toiminnasta vastaa SJK-juniorit ry. Tuotoilla tuetaan seuran nuorisotoimintaa.

Teksti:

Tero Hautamäki

>>>>>>> Stashed changes