Seinäjoen merihenkisin olut ilmestyi kauppoihin

Neljä seinäjokista yrittäjää tekivät oman oluen: Ruorin.

Muutamien kauppojen ja baarien hyllyille Seinäjoella on jo ilmestynyt uusi Ruori-olut. Harva tietää, että brändin taustalla on viisi seinäjokelaista yrittäjää. Idean taustalla on Arttu Hautabacka, joka on tuttu keskustassa sijaitsevasta Manual-vaateliikkeestä.

– Sain ajatuksen viime vuoden keväällä töihin kävellessä. Soitin saman tien yhdelle kaverille, joka lähti heti messiin. Silloin oma olut oli vain sellainen ajatus, joka olisi siisti toteuttaa.

Hautabackan mukaan lähti neljä yrittäjää, jotka kaikki toimivat eri aloilla. Panimoksi valikoitui tuusulalainen Maku Brewing.

Reilua vuotta myöhemmin olut on valmis nautittavaksi. Golden Ale, jonka makua Hautabacka kuvailee kevyeksi ja helposti juotavaksi. Resepti on kehitelty yhdessä ammattilaisten kanssa. Ruori-oluen taakse on perustettu osakeyhtiö.

– Olemme vitsailleet, että taustalla on viisi seinäjoen merihenkisintä yrittäjää, Hautabacka veistelee.

Ruori nimi ei todellakaan liity Seinäjokeen tai Etelä-Pohjanmaahan, eikä sen tarvitsekaan.

– Se on sana, joka tuntuu hyvältä suussa, niin kuin tuo olutkin. Lisäksi merimieskulttuuri kiehtoo itseäni, joten siitä ajatusmaailmasta tuo nimi syntyi.

Ensimmäinen oluterä on 2000 litraa. Se tarkoittaa noin 160 laatikkoa eli noin 3500 pulloa.

– Tarkoitus ei ole tuottaa vain yhtä erikoiserää. Myyntiä haetaan koko Suomeen ja pitkällä tähtäimellä toimintaa voidaan laajentaa valikoimaa.

Vaatekauppiaan siirtyminen olutbisnekseen ei Hautabackan mielestä ole missään määrin erikoista.

– Eikös sitä sanota, että pitää yrittää. Suomi nousuun ja niin edespäin. Olen vasta 25 vuotta, vielä ehtii perustaa monta yritystä lisää, mies naurahtaa.

Lue lisää 28.9.2016 ilmestyvästä Eparista.

Teksti: Laura Syväoja