Vauhtiajojen liput loppusuoralla! Kolmipäiväisessä tapahtumassa Lakeudenpuistoa tallaa 15 000 asiakasta

Seinäjoen Vauhtiajot elvyttää koronan kurittamaa festarikesää. Liput loppunevat kesken.

Seinäjoen Vauhtiajot on päätetty järjestää elokuussa pitkän pohdinnan jälkeen. Tapahtuman promoottori Kalle Keskinen paljastaa, että kulissien takana oltiin jo tehty päätös siirtää tapahtuma ensi vuodelle.

– Toissa viikolla tuli uudet linjaukset ja ohjeet yleisötapahtuman järjestämiseen. Teimme ohjeiden mukaiset suunnitelmat ja kartat, jotka aluehallintovirasto on nyt hyväksynyt, Keskinen kertoo.

Keskinen on helpottunut, että tapahtuma saadaan toteutettua.

– Vauhtiajot on itselleni kuin oma poika, ja tästä tapahtumasta alkoi koko urani viihdeteollisuudessa. On erityinen ilo päästä sanomaan, että tapahtuma voidaan järjestään jo 17. kerran, Seinäjoelle 20 vuotta sitten juurtunut Keskinen toteaa.

Seinäjoen kesän ainoa valtakunnallinen festivaali järjestetään erikoisrajoitusten vuoksi Lakeudenpuistossa, jossa pandemiarajoitusten asettamat turvallisuustekijät pystytään toteuttamaan paremmin. Alueella on yksi esiintymislava. Rataosuus jää tällä kerralla väliin.

Rajoitusten vuoksi alueelle voidaan ottaa alle puolet tapahtuman kapasiteetista. Päiväkohtainen kävijämäärä voi olla maksimissaan 5 000 henkeä eli kolmipäiväisistä festareista pääsee nauttimaan yhteensä 15 000 henkeä.

– Lippuja myytiin ensimmäisen vuorokauden aikana päivää kohden 3 500. Ihmettelen, jos lippuja ei myydä loppuun, Keskinen iloitsee.

Pääesiintyjä on Lauri Tähkä, jonka loppuunmyyty stadionkeikka siirtyi ensi vuodelle. Muita esiintyjiä ovat Popeda, Vesala, Ellinoora, Suurlähettiläät, Arttu Wiskari, Ida Paul & Kalle Lindroth, Teflon Brothers, Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani, Neljä Ruusua, Happoradio sekä Michael Monroe, Sami Yaffa & Costello.

Vauhtiajot järjestetään niin koronaturvallisesti kuin mahdollista.

– Jos meiltä oltaisiin vaadittu tusina käsienpesupistettä tietylle alueelle, olisimme vielä tuplanneet määrän. Otamme asiakkaiden terveyden vakavasti, Keskinen sanoo.

Turvallisuus tulee näkymään tapahtuma-alueella useiden käsienpesu- ja käsidesipisteiden muodossa, joita on keskitetty varsinkin ruokamyyntipisteiden ja sisäänkäyntien yhteyteen. Lisäksi jokainen festivaalivieras saa saapuessaan halutessaan hengityssuojaimen.

– Aluetta myös siivotaan jatkuvasti. Erityisesti anniskelualueiden pintoja desinfioidaan ja pyyhitään usein, Keskinen linjaa.

Vauhtiajot järjestetään 6.-8. elokuuta. Portit aukeavat torstaina kello 17.30.

Sanna Keisala