Seinäjoki Areena täyttyy koirista

Etelä-Pohjanmaan kennelpiiri järjestää vuosittaisen suurtapahtuman, kaikkien rotujen koiranäyttelyn, Seinäjoki Areenassa tulevana viikonloppuna.

– Tänä vuonna poikkeuksellisesti emme voineet järjestää kansainvälistä näyttelyä, sillä samaan aikaan järjestetään Tšekissä Euroopan Voittaja -näyttely. Sen kanssa päällekkäin ei voi järjestää kansainvälistä näyttelyä, selvittää näyttelyn sihteeri Sari Ylipelkonen.

Vaikka kansainvälisiä sertejä ei koirille jaetakaan, näyttely houkuttelee Areenaan kahden päivän aikana yhteensä noin 3500 koiraa. Mukana on huikeat 274 eri rotua, joukossa monia harvinaisuuksia.

– Olemme määrään erittäin tyytyväisiä. Talouden taantuma näkyy myös näyttelyharrastuksessa, näyttelykäynnit ovat vähentyneet viime vuodesta koko maassa, toteaa Ylipelkonen.

Näyttelyn 30 tuomarista yli puolet tulee ulkomailta. Eniten heitä saapuu Pohjoismaista ja Hollannista. Näyttelysihteeri on aloittanut tämän vuoden näyttelyn järjestelyt jo pari vuotta aiemmin varaamalla tuomareita.

– Tapahtuma on iso ponnistus pieneltä porukalta, toteaa Ylipelkonen.

Kennelpiiri järjestää vuosittain kaksi suurta näyttelyä, kesällä Tuurissa ja syksyllä Seinäjoella. Talkoisiin tarvitaan kymmeniä eteläpohjalaisia koiraharrastajia.

– Näyttelyt tuovat kaupunkiin useamman tuhat henkeä, osa yöpyviä. Tapahtumalla on siten merkitystä myös alueen elinkeinoelämälle, toteaa Ylipelkonen.

Lauantaina järjestetään myös junior handler –kilpailu, joka on Etelä-Pohjanmaan kennelpiirin piirinmestaruuskilpailu ja SM –osakilpailu. Kaikkien rotujen koiranäyttely on oiva paikka päästä tutustumaan kiinnostaviin rotuihin. Tarkemmat aikataulut löytyvät näyttelyn nettisivuilta.

Teksti: Johanna Koskiahde