Seinäjoki tutuksi somettamalla – Kuningas ja painija kaupungin lähettiläiksi

Painin maailmanmestari Petra Olli ja tangokuningas Marko Maunuksela on valittu Seinäjoki-lähettiläiksi. Kaksikon tehtävänä on markkinoida Seinäjokea myös muualle Suomeen kertomalla arjestaan kaupungin asukkaina omilla sosiaalisen median kanavillaan.

Lappajärveltä lähtöisin oleva Olli on saanut tehtäväkseen raportoida elämästä Seinäjoella liikuntapainotteisesti, Alajärveltä kotoisin oleva Maunuksela keskittyy kulttuuriin.

Seinäjoen kaupungin markkinointipäällikkö Anu Männikkö pitää kumpaistakin nappivalintana hommaan.

– Molemmat ovat valtakunnallisesti tunnettuja ja positiivisia, kiinnostavia persoonia. Haluamme saada luonnollista ja spontaania sisältöä asukkaan arjesta, Männikkö hehkuttaa.

Maunuksela kertoo ottavansa homman mieluusti vastaan.

– Tykkään kaupungilla liikkuessani päivittää sosiaalista mediaa hyvinkin matalalla kynnyksellä. Seinäjoella riittää mielenkiintoisia aiheita ja tekemistä. Kulttuuri ja tapahtumat ovat minulle tärkeitä ja niistä kerron mielelläni.

Myös Olli on iloinen uudesta pestistään.

– Itselleni tärkeitä asioita ovat aitous, luonnollisuus ja todenmukaisuus. En halua tehdä pelkkää markkinointia, vaan oikeaa pohdintaa elinympäristöstäni. Liikunnallinen elämäntapa ja innokas kuntoilu kuuluvat arkeeni. Seinäjoen mahtavat liikuntamahdollisuudet tarjoavat hyvät puitteet pitää kuntoa yllä. Kuntosali löytyy läheltä ja metsikössä pystyy nauttimaan luonnosta ja raikkaasta ulkoliikunnasta. Golfiinkin hurahdin viime kesänä, joten Ruuhikosken golfkenttä on tullut myös tutuksi.