Selvänä rattiin -tapahtumayö Seinäjoella Karmassa

Jo pienikin määrä alkoholia vaikuttaa kuljettajan ajokykyyn erityisesti nuorilla, jotka ovat vastikään saaneet ajokortin.

Vaikka Suomessa lain mukaan promilleraja on 0,5, tilastot osoittavat, että tätäkin alhaisempi promillemäärä on riskitekijä liikenteessä.

Rattijuopoista noin 10 prosenttia on iältään 18–24-vuotiaita. Henkilövahinkoon johtaneiden rattijuopumusonnettomuuksien kuljettajista nuoria on kolmannes.

Perjantaina 16. marraskuuta vietetään Selvänä Rattiin -tapahtumayötä. Karma-ravintolan, nuorten asiakkaiden ja Ehkäisevä Päihdetyö EHYT ry:n yhteinen tapahtumayö pyrkii vähentämään nuorten alkoholista johtuvia liikenneonnettomuuksia. Kohderyhmänä ovat ravintolaillan aikana nuoret kuljettajat.

Vapaaehtoistyössä ravintolaillan aikana toimivat Seinäjoen ammattikorkeakoulun sairaanhoitajaopiskelijat, jotka tapaavat ja keskusteluttavat nuoria kuljettajia Ravintola Karmassa. Menetelmä perustuu vertaisvaikuttamiseen ja kuljettajat saavat aktiviteettia ja etuja iltaansa.

Toiminta toteutetaan osana Seinäjoen kaupungin ehkäisevän päihdetyön PAKKA-toimintaa. Yhteistyössä kampanjaa tukemassa on kaupungin lisäksi ABC Seinäjoki, joka palkitsee kuljettajia illan aikana.