Uutiset

Siirtolapuutarha toteutuu

Viherpeukalot jo syyhyävät, kun Soukkajoelle odotetaan siirtolapuutarhaa. Kuva Harri Toivola
  • Epari

Seinäjoelle Puuttomantien varteen perustetaan siirtolapuutarha, joka on ollut vuosikausia monen kaupunkilaisen haaveena.

Loppukesästä 2016 perustetun Seinäjoen Siirtolapuutarhayhdistyksen puheenjohtaja Seppo Perälä iloitsee hankkeen etenemisestä. Vajaassa vuodessa jäsenmäärä on yli kaksinkertaistunut. Tällä hetkellä jäseniä on 18. Viime kesänä Eparissa ollut lehtijuttu sai siirtolapuutarhasta kiinnostuneet ihmiset hereille

– Seinäjoelle tarvitaan siirtolapuutarha, kuten muissakin isoissa kaupungeissa on. Perustin viime vuonna Facebook-sivun ja kokeilin, saataisiinko väkeä innostumaan yhdistyksestä. Eparin juttu antoi mukavasti julkisuutta asialle ja auttoi meitä saamaan lisää jäseniä, Perälä kertoo.

Seinäjoen Siirtolapuutarhayhdistys on vauhdittanut hanketta ja on mukana myös kaavoituksessa. Alueen valmistuttua kaupunki ja yhdistys tekevät sopimuksen alueen vuokraamisesta ja tehtävien jaosta. Jos kaikki sujuu hyvin, viherpeukalot pääsevät kuopsuttamaan omia palstojaan mahdollisesti jo ensi kesänä.

Siirtolapuutarhalle on varattu Puuttomantien varrelta 8,5 hehtaarin alue, joka on kaupungin omistamaa vanhaa peltoa. Alueelle kaavaillaan 100–150 siirtolapuutarhatonttia. Tontille voi rakentaa myös pienen kesäasuttavan mökin ja varaston.

Teksti: Outi Rantala

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka