SJK ottaa RoPS:ista mittaa uudessa peliasussa – lapset urheiluseuran puvussa ilmaiseksi katsomoon

Seinäjoen jalkapallokerho kohtaa Rovaniemen Palloseuran uudessa kolmospeliasussaan. Sitä käytetään vain kerran juhlavuosien ja yhteistyön kunniaksi.

SJK pelaa ensimmäistä kertaa uudella, Adidaksen valmistamalla kolmospeliasulla OmaSp Stadionilla lauantaina kello 17. Kolmospeliasun värit juontavat juurensa Sepsi-78:n ja TP-Seinäjoen kotipeliasujen väreistä.

–Sininen ja oranssi kunnioittavat kaupunkimme pitkää jalkapallohistoriaa sekä muistuttavat juuristamme. Läpi paidan kulkeva sininen juova puolestaan symboloi Sepsin sinisen ohella kaupungin halki virtaavaa jokea ja kunnioittaa tällä tavalla 60 vuotta täyttävää Seinäjoen kaupunkia, seuran tiedottaja Lari Paski kertoo.

SJK kunnioittaa tänä vuonna 60 vuotta täyttävää Seinäjoen kaupunkia, 90 vuotta täyttävää Seinäjoen Palloseuraa ja 65 vuotta täyttävää Törnävän Palloa kutsumalla kaikki seinäjokiset alle 15-vuotiaat ilmaiseksi otteluun. Lapsi pääsee maksutta katsomoon, jos hän saapuu paikalle minkä tahansa seinäjokisen urheiluseuran pelipaidassa tai edustusasussa.

SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara on innoissaan joukkueensa uudesta asusta.

– Siinä näkyy todella hienosti sekä TP:n että Sepsin värit. Kyllä vaan edelleen säväyttää, kun on vähän oranssia paidassa. Itse olen pelannut molemmissa väreissä, kertoo Seinäjoella syntynyt ja kasvanut sekä jalkapallokasvatuksensa saanut Honkavaara.

Mies pitää Seinäjoen jalkapalloseuraa koko kaupungin yhteisenä juttuna.

– Jossain vaiheessa oli aika kahtiajakautunutta, mutta omalla tavallaan sekin oli hienoa ja toi tiettyä dynamiikkaa Seinäjoen jalkapalloon.

Veikkausliigassa SJK lähtee peliin tilanteessa, että voittoja pitäisi alkaa tulemaan tai muuten SJK on mukana putoamiskamppailussa. Vastustaja RoPS on sarjassa viimeisenä, kuuden pisteen päässä SJK:sta ja pelin enemmän pelanneena. Toiseksi viimeisenä on FC Haka ja SJK on kymmenentenä, pisteen TPS:n takana.

Tämä on meille molemmille henkisesti semmoinen kova koetus. Me halutaan vain voittaa tämä peli. Me halutaan tehdä maaleja. Se on se isoin juttu ja semmoinen mentaliteetti meidän pitää vain luoda, Honkavaara sanoo.

SJK on tuonut joukkueeseen uusia pelaajia, joista kaksi pelasi jo HJK:n vieraana keskivikkona. Jake Jervis ja Emmanuel Ledesma olivat ottelussa avauskokoonpanossa. Nyt mukaan liittyy vielä laitapuolustaja Murilo Henrique de Araunjo Santos.

– Uudet tuovat mukanaan raikkautta ja dynamiikkaa. Se on vain sillä tavalla, että heti kun saadaan vähän uutta verta joukkueeseen, niin se joukkueen taso tiivistyy.