Uutiset

Sudet pelottavat – 27 kurikkalaislasta koulukyydityksen piirissä susivaaran takia

Harva on tuijottanut sutta silmästä silmään. Tavallisemmin susien olemassaolo huomataan yöllä lumelle painuneista tassunjäljistä. Kuva Jouko Hänninen
  • Epari

Asutuksen liepeillä liikkuvat sudet aiheuttavat pelkoa Etelä-Pohjanmaalla.

Suupohjassa rinnakkaiseloa susilaumojen kanssa on harjoiteltu muutamia vuosia. Nyt susihavaintoja on tehty entistä useammin myös Ilmajoella. Seinäjolla suden jälkiä nähtiin Itikanmäen pohjoisreunassa tammikuun puolessavälissä. Kurikassa susia on etenkin Polvenkylässä.

Polvenkylän koululaisten vanhemmat ovat huolissaan lastensa turvallisuudesta. He ovat jättäneet kaupungille vetoomuksen, jossa vaaditaan kaupunkia huolehtimaan lasten turvallisesta koulutiestä. Vetoomuksen tukena oli Kurikan riistanhoitoyhdistyksen selvitys susihavaintojen räjähdysmäisestä lisääntymisestä: Vuonna 2013 havaintoja tehtiin 16. Viime vuonna niitä oli 235.

Perusopetuslaki sanoo, että oppilaalla on oikeus maksuttomaan kuljetukseen silloin, kun matka on vaarallinen tai liian vaikea. Tiistaihin mennessä 71 lapselle oli tähän vedoten haettu koulukuljetusta. 27 hakemusta on saanut myönteisen päätöksen. Osa myönteisen päätöksen saaneista lapsista on jo koulukuljetuksessa, mutta susivaaran takia autoonnousupaikkaa on siirretty lähemmäs kotia. Päätökset ovat voimassa 13. helmikuuta saakka.

– Lisääkin hakemuksia on varmasti tulossa. Jokainen tapaus katsotaan erikseen. Koulutien vaarallisuutta on vaikea määritellä eikä mitään tietä voida sanoa täysin vaarattomaksi. Sudet ovat täällä uusi asia ja on ymmärrettävää, että ne aiheuttavat huolta ja pelkoakin, pohtii kasvatus- ja opetuspäällikkö Anne-Mari Packalén-Reinikainen.

Teksti: Virpi Kupiainen-Ämmälä

Lue koko juttu sekä kaikki viikon uutiset ja puheenaiheet Eparista 31.1.2018.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka