Uutiset

Summerdance suunnittelee kasvua

Movetron-yhtyeen muodostavat Päivi Lepistö, Timo Löyvä (vas.) ja Jukka Tanttari. KUVA: JOUNI TOSSAVAINEN Kuva Jouni Tossavainen.
  • Epari

Kolmatta kertaa järjestettävä retrodiscon ja modernin konemusiikin tapahtuma Summerdance valloittaa Peräseinäjoen Kalajärven tulevana viikonloppuna. Viime vuonna Kalajärvelle Seinäjoen keskustasta siirtynyt tapahtuma laajentuu samalla kaksipäiväiseksi.

Summerdance on moninkertaistanut budjettinsa viime vuoden menestyksen innoittamana. Kesän viikonloput ovat Etelä-Pohjanmaalla jo valmiiksi melko täynnä tapahtumia, mutta promoottori Toni Kurkimäki uskoo Kalajärven vetovoimaan.

– Tätä parempaa miljöötä kesäfestarille ei ihan joka paikasta löydy. Ennakkolippujen myynnin perusteella olemme löytäneet tapahtumasta kiinnostuneen yleisön.

Kurkimäki paljastaa järjestäjien jo kartoittaneet tapahtuman kasvumahdollisuuksia.

– Jos tämä vuosi menee odotusten mukaan, ensi kesänä voidaan nostaa tapahtuman kokoa pienen festivaalin tasolle. Pystymme tarjoamaan hyvien esiintyjien lisäksi myös idylliset maisemat ja kunnon irtiottomeininkiä lähellä luontoa.

Promoottori-dj:n mukaan Summerdance on kuitenkin jo nyt sopivan kokoinen tapahtuma.

– Visiot saa ja pitää olla suuria, mutta tässä vaiheessa ollaan ihan riittävän suuressa kokoluokassa. Artistit, järjestelyt ja lippuhinnat ovat mitoitettu kävijämääräodotusten mukaan. Tavoitteena on tälle kesälle 1 500 kävijää.

Ohjelma on sekoitus uutta ja vanhaa: Bat & Ryydin ja Movetronin klassikkohittien lisäksi uusi dancesukupolvi on edustettuna Portion Boysin ja DCX:n ansiosta. Promoottori löytää yhteneväisyyksiä tapahtuman nuorimman ja vanhimman esiintyjän väliltä.

– Portion Boys on Suomen tämän hetken suosituimpia bändejä Spotify- ja YouTube-kuunteluissa mitattuna. Heidän musiikissaan on samanlaista huumoria kuin Bat & Ryydissa aikanaan. DCX on suoraviivaista dancea englanniksi laulettuna, ja Movetron on edelleen yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä kotimaisista bändeistä omassa genressään.

Tapahtumassa on myös modernin konemusiikin puoli, jossa house- ja trance-dj:t AaVe, Auru, Fitme ja Gekko soittavat tauotta viimeisintä klubisoundia.

– Viikonlopun aikana toisella stagella tulee 17 tuntia upouutta klubimusaa. Jos ei kestä vanhojen hittien tykittelyä ihan koko iltaa, voi siirtyä nauttimaan tämän hetken musiikista yökerhon puolelle ja tietysti homma toimii myös toisinpäin, Kurkimäki mainostaa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka