Uutiset

Suomen Cup -finaali pelataan huomenna

Brian Bage yhdessä Toni Lehtisen kanssa valmentaa molempia joukkueita huomisissa finaaleissa. Kuva Krista Luoma
  • Epari

Seinäjoen OmaSp Stadion toimii kaikkien aikojen pohjoisimpana pelipaikkana yksiosaisena pelatun Respect Suomen Cupin finaalille.

SJK ja HJK kohtaavat Respect Suomen Cupin finaalissa Seinäjoella huomenna, lauantaina 23. syyskuuta. Ottelun voittaja varmistaa europaikan ensi kaudelle ja saa 50 000 euron rahapalkinnon.

Viime vuonna SJK voitti historiansa ensimmäisen Suomen cupin mestaruuden. HJK puolestaan metsästää paikkaa Suomen cupin parhaiten menestyneenä joukkueena. Sillä on kasassa 12 cup-mestaruutta ja tuolla määrällä se jakaa kärkipaikan Valkeakosken Hakan kanssa.

Ensimmäistä kertaa Seinäjoella pelattavaan otteluun odotetaan täyttä katsomoa.

– OmaSp Stadion tarjoaa hienot puitteet Respect Suomen Cupin finaalille. Sekä SJK:lta että HJK:lta on tulossa paljon kannattajia, joten tunnelma on varmasti finaalin arvoinen, kommentoi Palloliiton tapahtumavastaava Kalle Marttinen.

SJK ja HJK kohtasivat Respect Suomen Cupin Finaalissa myös viime kaudella. SJK voitti Tampereen Ratinan stadionilla pelatun ottelun jatko-ottelun jälkeen vasta rangaistuspotkukilpailussa. Nyt SJK:lla on mahdollisuus toistaa historiaa.

Aikaisemmin lauantaina pelataan myös Regions’ Cupin finaali, jossa kohtaavat SJK Akatemia ja KaaPo. SJK:n saavutus onkin ainutlaatuinen, sillä koskaan aiemmin ei kaksi saman seuran joukkuetta ole ollut molemmissa finaaleissa.

Kumpaakin SJK:n joukkuetta valmentaa sama valmentajakaksikko.

– Kiireinen päivä tulossa, mutta jännittävä sellainen ja odotan sitä innolla. Suurin haaste itselleni on saada organisoitua kaikki asiat molempien joukkueiden osalta mahdollisimman hyvin, sanoo SJK:n ja SJK Akatemian vastuuvalmentajana yhdessä Toni Lehtisen kanssa toimiva Brian Page.

– Joka tapauksessa tämä on mahtava päivä tälle seuralle. Molemmat joukkueet finaalissa ja molemmat ottelut pelataan meidän omalla stadionilla. Ei voisi olla parempaa tilannetta, Page jatkaa.

Edustusjoukkueen pelaajistossa on odotukset korkealla finaalin suhteen, vaikka sarjapeleissä vastustaja HJK on osoittautunut erittäin kovaksi.

– Joka tapauksessa siitä tulee kova peli. Onhan kyseessä finaali. Voitto on ainut tavoite ja uskoisin, että voimme saavuttaa sen, jos olemme kurinalaisia, pelaamme tiiviinä ja kaikki tekee yhdessä parhaansa. Se on mielestäni kuin toinen derby-ottelu. Eli lähdemme siihen samalla tavalla kuin derbyyn, sanoo Billy Ions.

HJK-kannattajia on tulossa otteluun satoja omalla junallaan. He marssivat poliisisaattueessa OmaSp Stadionille. Molemmissa finaaleissa panoksena europaikka. Regions’ Cupin Finaaliin on vapaa pääsy.

Juhlaviikonloppu alkaa jo perjantaina 22.9. Suomen Cup Etkoilla, OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barissa, missä yleisöä tanssittaa DJ ja bilebändi Telaketju.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka