Uutiset

Suomen tangopääkaupunki saa kansainvälisen tangoakatemian

Laia Barrera Cánovas ja Fidel Guerrero tanssimassa Buenos Airesin tangofestivaalin kilpailussa. Kilpailun esikarsinnan järjestämisestä Seinäjoella on avattu keskustelu. Kuva Roberto Duran
  • Epari

Seinäjoelle on perustettu uusi musiikkiyhdistys nimeltä Kansainvälinen tangoakatemia Suomessa.

Perustajat ovat Julio Vallejo Medina, puheenjohtaja, Jarmo Anttila, sihteeri, Ari Virkamäki, rahastonhoitaja sekä Mercedes Krapovickas, taiteellinen suunnittelija.

Yhdistyksen puheenjohtaja Vallejo Medina on asunut vuosikymmeniä Seinäjoella ja tehnyt paljon yhteistyötä Tangomarkkinoiden kanssa. Hänen mukaansa sille ei ole esteitä jatkossakaan.

– Minusta olisi hienoa, jos Tangomarkkinat haluaisi tehdä jotakin kansainvälisen tangoakatemian kanssa. Toimimme samassa kaupungissa, joten siitä olisi etua molemmille, puheenjohtaja arvioi.

Tangoakatemioita toimii eri puolilla maailmaa toistakymmentä. Suomen tangoakatemialla on tiiveimmät suhteet Argentiinaan. Se on luontevaa, sillä Vallejo Medina on syntynyt Argentiinassa, missä tango on eritoten pääkaupunki Buenos Airesin musiikkia.

– Nuorena vietin kesälomat Buenos Airesissa. Enoni asuivat kortteleissa, joissa oli paljon siirtolaisia Euroopasta. Tango oli eri maista tulleille yhteistä ja tunteisiin vetoavaa musiikkia, joka soi varsinkin pienissä tanssipaikoissa, mies muistelee.

Elokuisin järjestetään Buenos Airesin Tangofestivaali, jonka tanssikilpailuun osallistuu noin 400–500 paria. Vallejo Medina on keskustellut mahdollisuudesta järjestää yksi kilpailun esikarsinnoista Seinäjoella.

– Se olisi iso projekti, mutta todella kiinnostava. Suomessa on paljon hyviä tanssipareja, jotka hallitsevat argentiinalaisen tangon.

Ensimmäisenä työnään uusi tangoakatemia aikoo järjestää Seinäjoella kansainvälisen tangokonsertin ensi vuonna.

– Veikkaisin, että Seinäjoen seudulla on tällä hetkellä noin tuhat kuulijaa argentiinalaiselle tangolle. Haluamme kasvattaa tuota yleisömäärää vähitellen.

Teksti Tero Hautamäki

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka