Syksy tulee! – Haluaisitko tehdä niin kuin Outi ja lähteä etätöihin Espanjan auringon alle?

Unelmat on tehty toteutettaviksi. Tämän sai todeta myös Outi Myllymäki, kun hänelle tarjoutui mahdollisuus yhdistää työ ja pitkäaikainen unelma ulkomailla asumisesta.

Markkinointitoimisto BSTR:ssa toimittajana ja viestintäasiatuntijana työskentelevä Myllymäki, 51, suuntaa syksyllä kohti etelää. Mukaan reissuun lähtee sisko ja kaksi koiraa.

– Olen lokakuun ajan kesälomalla, ja lähdemme kiertelemään ympäri Eurooppaa, Myllymäki kertoo.

Siskon palatessa takaisin Suomeen Myllymäki suuntaa koiriensa kanssa uuteen kotiinsa, Espanjan Fuengirolaan. Työt jatkuvat marraskuussa.

– On turvallinen olo, kun ihan kaikki ei muutu. Olisi paljon pelottavampaa, jos aloittaisin täysin uudessa työssä. Tuntuu mahtavalta saada yhdistää oma työ ja ulkomailla asuminen näin helposti toisiinsa.

Myllymäki pystyy tekemään töitä Espanjasta käsin nykytekniikan ansiosta.

– Työ ole enää paikkaan sidottua, vaan sitä pystyy tekemään lähes missä vain. Teen nykyäänkin paljon kirjoitustyötä kotoa, koska se on luovempi miljöö. Reissusta kirjoitan Olenko kartalla -blogia, mitä kautta ystäväni täällä Suomessa tietävät, mitä minulle kuuluu.

Myllymäki kiittelee työpaikkaansa kannustuksesta unelmansa toteuttamista kohtaan.

– Meillä työkulttuuri on sellainen, että ihmisiin luotetaan. Tämän mahdollisuuden ansiosta pääsen olemaan suunnannäyttäjänä koko yritykselle.

Myllymäki odottaa innolla muuttoa Espanjaan. Hän ei ole ennen asunut ulkomailla.

– Katson vuoden lopussa, miltä se tuntuu. Voi olla, että tulee koti-ikävä. Jos haluan tulla takaisin Suomeen, niin jatkan täällä sitten yhtä kokemusta rikkaampana. Jos taas menee hyvin ja haluan jäädä, niin jään. Vuodenvaihteen jälkeen voin vaihtaa vaikka Italiaan, jos haluan.

Idea Espanjaan muuttamisesta syntyi Hyvän mielen vuosi -kirjasta, jonka Myllymäki oli ostanut itselleen aiemmin.

– Kirjassa käsitellään oman elämän kehittämistä. Aloin miettiä unelmiani, ja totesin että ulkomailla asuminenhan se on aina ollut. Sitten tajusin, että ei hitsi, minullahan on nyt paras mahdollisuus lähteä! Lapset ovat aikuisia, en ole vielä isoäiti, miestäkään ei ole ja voin ottaa koirat mukaan.

Myllymäki ei odota suuria tulevalta, vaan pitää kaikki ovet avoinna.

– Annan ulkomailla asumiselle mahdollisuuden. Voi olla, että tämä on oma tapani tehdä töitä loppuaika ennen eläkettä. Tämä on myös matka sisälle omaan itseeni: Miten haluan viettää loppuelämäni ja mitkä ovat ne omat juttuni.

Vaikka lähtöön on vielä muutama kuukausi, on Myllymäki jo antanut ja myynyt liki kaiken omaisuutensa pois.

– Ei kaikkien tarvitse elää samalla tavalla. En tarvitse Arabian kippoja ja kuppeja, ne eivät tee minusta onnellisempaa. Tämä on minun tapani elää, Myllymäki toteaa ja väläyttää leveän hymyn.

Omien sanojensa mukaan Myllymäki asuu tällä hetkellä vähän siellä sun täällä.

– Viime yönäkin nukuin poikani parvekkeella, hän naurahtaa.

Teksti: Essi Nieminen

Outi Myllymäki aloittaa ensi vuoden alussa Eparin kolumnistina ja kertoo reissukuulumisiaan.

>>>>>>> Stashed changes