Syksyn opiskelupaikat jaossa nyt – Soveltuvuuskokeet otetaan sosiaali- ja terveysalalla käyttöön heti

Kevään yhteishaku on käynnistynyt.

 

Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedussa on tarjolla 23 perustutkintoa. Peruskoulupohjaisia opiskelupaikkoja on tarjolla lähes 1 300. Ylioppilastutkinnon suorittaneille opiskelupaikkoja on satakunta.

Peruskoulupohjaisia opiskelupaikkoja oli jaossa viime vuonna saman verran. Hakemuksia saapui 3 808. Hakija voi samalla kerralla hakea viiteen kohteeseen. Ensimmäiseksi asettamaansa kohteeseen hän saa kahden pisteen etumatkan.

– Ensisijaisten hakijoiden määrä hakukohdetta kohti vastaa käytännössä aika hyvin syksyllä opiskelunsa aloittavien määrää. Suurin osa pääsee opiskelemaan eniten haluamaansa alaa, iloitsee vararehtori Hellevi Lassila.

Viime vuonna suosituin opintolinja oli sähkö- ja automaatioalan perustutkinto. Seinäjoella järjestettävään koulutukseen oli 225 hakijaa. Heistä 60 sai opiskelupaikan.

Uusi asia on se, että Opetus- ja kulttuuriministeriön asetusmuutoksen ansiosta sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa on alan työelämän toivoma mahdollisuus käyttää karsivaa pääsy- ja soveltuvuuskoetta. Sedussa kaikki lähihoitaja-opiskelijat valitaan pääsy- tai soveltuvuuskokeen perusteella jo tämän kevään yhteishaussa.

Yhteishaussa opiskelupaikkaa hakevat pääasiassa peruskoulunsa keväällä päättävät ja vastavalmistuneet ylioppilaat. Yhteishaku jatkuu 12. maaliskuuta saakka Opintopolku-palvelussa. Tulokset julkistetaan aikaisintaan 13. kesäkuuta.

 

Teksti:

Virpi Kupiainen-Ämmälä

Lue koko juttu Eparista 6.3.2019.