Uutiset

Taas on aika käydä piikitettävänä – Influenssarokotteille on varattu kaksi päivää Seinäjoella

Flunssa ja influenssa ovat eri tauteja, jotka sekoitetaan usein toisiinsa. Influenssa on tavallista flunssaa rajumpi sairaus. Influenssan oireet, kuten voimakkaat lihaskivut, päänsärky ja korkea kuume alkavat äkillisesti. Kuva Kari Löfhjelm
  • Epari

Influenssakausi lähestyy. Seinäjoelle on tulossa kaksi avointa rokotuspäivää. Seinäjoen terveyskeskuksen rokotuspäivät ovat 20. ja 26. marraskuuta.

Koska luvassa on tuhansia rokotettavia päivää kohti, rokotukset sitovat koko terveyskeskuksen henkilökunnan.

Hoitotyön johtaja Marketta Mäenpää arvelee, että töihin tarvitaan 50–60 työparia.

– Kiirevastaanotto toimii rokotuspäivinäkin, muuta ajanvarauksellista toimintaa meillä ei niinä päivinä ole.

Aakkosjärjestyksen mukaan järjestettävät rokotuspäivät ovat Seinäjoella perinne, mutta viime vuosi oli koronan takia poikkeus. Nyt on edessä paluu entiseen.

Suomeen on hankittu kaksi miljoonaa pistettävää influenssarokoteannosta, joka on 300 000 annosta enemmän kuin edellisellä influenssakaudella. Vaasan kaupungin johtava ylilääkäri Heikki Kaukoranta uskoo, että ihmiset ovat hyvin motivoituneita hakemaan rokotteen.

– Ei ole kiva asia saada korona, ei myöskään ole kiva asia saada influenssa. Äärimmäisen epämiellyttävää olisi, jos saisi molemmat.

Vaasan keskussairaalan infektioylilääkäri Juha Salonen muistuttaa, että viime talvena influenssaa ei ollut oikeastaan lainkaan. Nyt Salosen mukaan on pelättävissä, että influenssakaudesta tulee normaali.

Salonen korostakin rokotteen tärkeyttä erityisesti riskiryhmään kuuluville.

– Nyt se on vähintään yhtä tärkeätä kuin se oli ennenkin.

Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja muun muassa raskaana olevat, 65 vuotta täyttäneet, sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat sekä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö.

Saila Collander

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka