Uutiset

Taidehallille yli 10 000 euron avustus

Sanna Karimmäki-Nuutinen. Kuva Jaakko Elenius
  • Epari

Seinäjoen Taidehallille toiseksi suurin avustus taiteilijoille maksettaviin palkkioihin.

Seinäjoen taidehalli on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriön uudessa avustushaussa valtakunnallisesti toiseksi suurimman potin. Haku koski taiteilijoille näyttelyistä maksettavia palkkioita, ja on osa ministeriön ja monien muiden toimijoiden tavoitteita ammattikuvataiteilijoiden toimeentulon ja sopimuskäytäntöjen parantamisesta.

Hakutulosten julkistaminen joulukuun lopussa on aiheuttanut pienen kohun taidenäyttelymaailmassa, sillä vain alle puolet tarjolla olleesta summasta pystyttiin jakamaan hakijoiden määrän ollessa vähäinen.

Ornamo ja Suomen Taiteilijaseura ihmettelevätkin tiedotteessaan, miksi näin oli.

– Koemme taiteilijoille maksettavien näyttelypalkkioiden kehittämisen todella tärkeänä. Tasapuolisten ja reilujen näyttelysopimusten kehittäminen onkin osa parhaillaan valmisteilla olevaa uutta strategiaamme. Iloitsen suuresti avustuksesta, jonka avulla voimme pilotoida näyttelypalkkiomallia. Tämä jatkaa luontevasti Seinäjoen taidehallin viime vuosien uudistuksia, kertoo näyttelykoordinaattori Sanna Karimäki-Nuutinen

Seinäjoen taidehalli kohdistaa 10 200 euron suuruisen avustuksen marraskuussa 2018 avautuvaan Vuoden nuori taiteilija -kilpailun finalisteja esittelevään ryhmänäyttelyyn, joka tehdään yhdessä Nelimarkka-museon, Lapuan Taidemuseon ja Etelä-Pohjanmaan liiton kanssa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka