Uutiset

Taidetta ja muotoilua taviksillekin

Tiina Laasonen (vas.) ja Sanna Karimäki-Nuutinen tekivät tilataideteosta Kansalaistorille maanantaina. Kuva Virpi Kupiainen-Ämmälä
  • Epari

Seinäjoki Art & Design Week (SADW) esittelee alueen taide- ja muotoiluosaamista tällä viikolla.

Ympäri kaupunkia levittäytyvän ohjelman tarkoituksena on tarjota tuoreita näkökulmia taiteen ja designin aloilta. Luvassa on esimerkiksi näyttelyitä, avoimia ovia, taiteilijatapaamisia, luentoja ja työpajoja.

Neljättä kertaa järjestettävän ohjelman monipuolisuuden takaa se, että SADW:ia koordinoiva Kulttuuriosuuskunta Kick! on saanut tänäkin vuonna kymmeniä yhteistyökumppaneita. Kulttuuriosuuskunta Kick! tuottaa tapahtuman nyt viimeisen kerran. Tapahtuma on ollut pitkälti tuotajien, Johanna Rintamäen ja Sanna Karimäki-Nuutisen kontolla.

– Toivomme kovasti, että viikolle löytyy uusi veturi tai toteuttamismalli, Rintamäki kertoo.

Tänä vuonna SADW järjestetään syksyn sijaan jo keväällä. Nyt se osuu sopivasti samalle viikolle, kun Eparin organisoima, perjantaina järjestettävä Kauppojen yö. Tapahtumat täydentävät mukavasti toisiaan.

Seinäjoki Art & Design Weekin ohjelma on aikataulutettu, mutta osa siitä pysyy salassa viime minuutteihin saakka. Esimerkiksi törmää taiteeseen -pisteissä on esillä näyttelyitä, mutta myös hetkessä eläviä esityksiä, joista ei välttämättä tiedoteta etukäteen.

Tapahtuman nimi ja osa ohjelmasta kuulostaa kovin fiiniltä. Rintamäen mukaan tarkoitus on kuitenkin tuoda taidetta ja muotoilua tavallisten ihmisten arjen keskelle.

– Tapahtuma tuo taidetta ja designia myös niiden nähtäväksi, jotka eivät tavallisesti gallerioissa käy. Ohjelmasta on pyritty tekemään helposti lähestyttävä.

Yksi esimerkki tästä on CrAfter Work -työpaja, jossa valmistetaan makramee-kaulakoruja Valkoisessa puussa kahvittelun ja seurustelun lomassa keskiviikkona heti töiden jälkeen.

Drink & Draw -piirrustusiltama puolestaan kokoaa tavikset Still Standing -baariin, jossa kuvataiteilija Noora Hivonen ja Johanna Turpeinen opastavat piirustuksen saloihin. Leikkimielisen työskentelyn jälkeen työt nostetaan baarin seinälle.

SADW päättyy sunnuntaina pidettävään Designsunnuntaihin.

Lue lisää 19.4.2017 ilmestyneestä Eparista.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka