Talonrakentajan ei enää tarvitse leiriytyä teknisen toimiston ovelle – Ilmajoella myydään supertontteja huutokaupalla

Ilmajoki siirtyi tonttimyynnissä digiaikaan. Huutokauppassa kaikki ostajat ovat samalla viivalla.

Ilmajoen kunta hakee huomiota myynnissä oleville tonteilleen erikoisella tavalla: kunta myy yhden parhaista tonteistaan huutokaupalla. Huutokaupat.com-sivustolla myynnissä oleva 1 623 neliön tontti sijaitsee Ahonkylässä Käpälämäki kakkosen alueella. Tontti on Harjukalliontien päässä ja rajoittuu puistoalueeseen. Elämysliikuntareitille siitä on matkaa vain kivenheitto.

Luulisi, että upealle tontille löytyisi ostaja perinteiseenkin tapaan. Tavallisesti omakotitalotontit laitetaan jakoon tiettynä päivänä ja ensimmäisenä teknisen toimiston ovella aamulla oleva saa omasta mielestään parhaan tontin. Joissakin kunnissa tonttien saanti perustuu arpaonneen.

Huutokauppaidean takana on reilun vuoden Ilmajoella kaavoitusjohtajana työskennellyt Ari-Pekka Laitalainen.

– Halusin siirtää tonttikaupan digiaikaan. Kaikilla ei ole mahdollisuutta leiriytyä viikoksi jonottamaan mieluisaa tonttia. Jos rakentamisessa ei joudu laskemaan jokaista euroa, tontin voi ostaa helposti kotisohvalta.

Omakotitalotontti maksaa Ahonkylässä 22 euroa neliöltä. Koska huutokaupattava tontti on poikkeuksellisen hyvä, lähtöhinnaksi asetettiin 24 euroa neliö. Alimmillaan tontin hinta voi siis olla 38 952 euroa. Huutoaika päättyy 30. maaliskuuta kello 18.

– On mielenkiintoista nähdä, minne hinta asettuu. Tarkoitus ei ole saada mahdollisimman paljon rahaa, vaan antaa kaikille tasapuolinen mahdollisuus hankkia hyvä tontti, Laitalainen avaa asiaa ja kertoo, että toinen yhtä hyvä tontti on tulossa huutokauppaan kevään aikana.

Viikossa huutokauppatontin ilmoitusta on käyty katsomassa 1 500 kertaa. Yksi tavoite on jo toteutunut: Huutokaupalla halutaan nostaa Ilmajoen tonttitarjonta valtakunnallisen huomion kohteeksi.

 

Teksti:

Virpi Kupiainen-Ämmälä

Lue lisää Ahonkylän tonttitarjonnasta Eparista 13.3.2019.