Tässä hän on! Jaakko Kiiskilästä Seinäjoen uusi kaupunginjohtaja

Seinäjoen kaupunginjohtajakisa on ratkennut. Avaruuden pääkaupunkia luotsaa syyskuun alusta alkaen Jaakko Kiiskilä. Nurmolaissyntyisestä kauppatieteiden maisteri työskentelee nyt Laukaan kunnanjohtajana.

Virallista päätöstä valinnasta ei ole vielä tehty, mutta asiaa voidaan pitää ratkenneena, sillä 51-paikkaisesta valtuustosta keskustan 18 valtuutetun ryhmä aikoo tukea Kiiskilän valintaa. Saman tekee myös kokoomus, jolla on 15 valtuutettua.

Kiiskilän kanssa paikasta kisasivat Jari Jokinen ja Olli-Poika Parviainen. Keskustan ryhmäjohtaja Irene Turenius pitää kärkikolmikkoa erinomaisena.

– Eihän tässä ole muuta harmia kuin se, että vain yksi näistä pystytään valitsemaan, Turenius pohtii.

Keskusta nosti korkealle muun muassa Kiiskilän valmiit verkostot ja talousosaamisen. Kokoomuksen ryhmäpuheenjohtaja Pertti Mäki-Hakola sanoo ryhmänsä arvostaneen erityisesti 43-vuotiaan Kiiskelän työuraa. Hän on työskennellyt muun muassa hallinto- ja kuntajohtajana.

– Tässä on ollut muitakin vaihtoehtoja, mutta kanta on hiljakseen hioutunut selväksi. Nyt mennään koeajalle ja sitten määräaikaiseen työsuhteeseen. Haasteellinen paikka Kiiskilällä tulee olemaan, mutta itseluottamusta tuntuu olevan, että kyllä homma hoidetaan ja se on aika paljon se, Mäki-Hakola selvittää.