Teresa ja Iiris taitavat laulamisen

Seinäjokelaiset Teresa, 13, ja Iiris, 10, Stürzenberger ovat osanneet laulaa yhtä kauan kuin puhua -jopa kauemminkin. Nämä reippaat siskokset ovat olleet jo vaippapyllyinä Mervi Laakson muskarissa ja 6-vuotiaasta Musiikkiopiston varsinaisia oppilaita. Molemmat käyvät luonnollisesti kouluakin musiikkiluokalla. Tytöt osallistuivat viime viikonloppuna Savonlinnassa järjestettyyn, kahdeksanteen Mestarilaulajat -kilpailuun, josta kotiintuomisina molemmilla oli oman sarjansa kakkossija.

Koululauluja

Paljon julkisessakin keskustelussa pyörivä lasten ennenaikainen aikuistaminen kaikilla elämänalueilla saa Savonlinnan Mestarilaulajat -kisoissa piut paut. Kilpailuissa lauletaan ikäkaudelle sopivia lauluja, ilman mikrofonia, pianon säestyksellä. Alkukilpailussa jokainen laulaa yhden laulun koululauluja sisältävästä listasta ja toisen vapaavalintaisen laulun. Sama kuvio toistuu finaaleihin päässeillä.

– Minä lauloin alkusarjassa Minä soitan harmonikkaa ja Minun ystäväni. Finaalissa lauloin Suojelusenkeli ja Kissankulman kauhu, Iiris Stürzenberger kertoo.

– Minä valitsin alkusarjaan Vanha holvikirkko ja Kauas rakkaasta kodistani. Finaalissa esitin Kesäpäivä Kangasalla ja Big Spender, Teresa Stürzenberger selvittää.

Katja Aninko-Laukkola

Lue lisää tämän viikon Eparista