Uutiset

Tiedätkö jo tämän joulun hittilelut? Lelulosastovastaava Marjo Jurva-Sihto tietää ja ennustaa kestosuosikit

Prisman leluosastovastaava Marjo Jurva-Sihto kertoo, että suuret pehmot kiinnostavat niin perheen pienempiä kuin teinejäkin.
  • Epari

Lasten joululahjatoiveet voivat aiheuttaa monelle vanhemmalle ja sukulaiselle päänvaivaa. Kelpaako pukin pussiin enää perinteiset lelut?

Perheen pienimpien tämän vuoden uudet hittilelut ovat kuvassakin näkyvät Taikapiano ja Musiikkitoukka. Kolmas suosikki on kauko-ohjattava TerraSect auto, joka menee napin painalluksesta palloksi.

– Pieniä lapsia kiehtoo ääni ja valo ja vähän isommat tykkäävät leikkiä edelleen perinteisillä leluilla. Autorata, legot, Baby Bornit ja Barbiet ovat kestosuosikkeja, Seinäjoen Prisman lelusosastovastaava Marjo Jurva-Sihto tietää.

Etenkin perinteiset lautapelit kuten Afrikan tähti, Muuttuva Labyrintti ja Kimble ovat pitäneet suosionsa digitaalisista peleistä huolimatta. Niitä Jurva-Sihto suosittelee kaikenikäisille.

Myös konsolipeliosastolla käy joulun aikaan kova tohina. Tämän hetken suosituimmat joululahjatoiveet pelitoukille ovat: Call Of Duty: Modern Warfare, NHL 20 ja Star Wars Jedi: Fallen Order.

Toisella leluhyllypuolella valikoima on pörröistä ja pastellista, toisella puolella värimaailma on selvästi tummempi ja lelut toiminnan täyteisempiä.

Lelumaailman sukupuolijaoittuneita perinteitä kuitenkin murretaan. Esimerkiksi pieniä vihreitä sotilasukkoja valmistava BMC Toys suunnittelee uutta armeijaa, josta löytyy neljä naissotilasta ja Ruotsissa on kokeiltu sukupuolineutraalia lelukuvastoa.

Jurva-Sihto kertoo, että monesti viehätys omalle sukupuolelle markinnoiduille leluille on luonnollista ja lähtee lapsesta itsestään.

– Toki joskus halutaan tytölle vaikkapa legopaloasemaa tai pojalle nukkea, mutta harvemmin. Jos niin sanotut tyttöjen ja poikien lelut olisi sekoitettu keskenään, se näyttäisi aika sillisalaatilta.

Teksti ja kuva Unna Takalo

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka