Tietyö tuhoaa jousiampujien ennätyskentän

Rastaantaipaleen päästä syvemmälle metsään jatkuva hiekkatie vie leppien tiheästi ympäröimälle nurmialueelle, joka on Seinäjoen jousiammuntaseura Jousi-Jussit ry:n kotikenttä. Kentällä Pentti Kuivalainen ja Markus Leikkola ampuvat nuolensa lähestulkoon napakymppiin 70 metrin päässä olevaan tauluun.

Ei ole varmuutta, kuinka pitkään harrastajat saavat vielä ampua samalla paikalla. Jos Seinäjoen kaupungin suunnittelema Vapaudentien jatke toteutuu, lähtee jousiammuntaharrastajilta kenttä alta.

Seuralla on muutamia vaihtoehtoja uuden kentän sijoittamiseksi. Potentiaaliset kenttävaihtoehdot sijaitsevat Routakalliolla ja Jalasjärventien varrella.

– Kumpikaan ei ainakaan aluksi ole yhtä hyviä kuin nykyinen kenttä. Ehkä sitten 20 vuoden päästä, kun puut ovat kasvaneet suojaksi.

Kuivalainen tituleeraa kenttää Suomen parhaaksi. Ei ihme, sillä muutama viikonloppu sitten paikalla tehtiin peräti 17 uutta Suomen ennätystä osana jousiammunnan kansallista 900-kierrosta.

– Tuloksenteon kannalta tämä on Suomen paras kenttä. Kello 14 aurinko paistaa suoraan selän takaa ja ne vähät tuulet, mitä tähän kentälle osuu, tulevat myös suoraan takaapäin.

Seura on saanut harjoitella samalla kentällä jo reilun 30 vuoden ajan.

– Tämän parempaa paikkaa ei voi löytyä. Pitkällä aikavälillä voidaan saada ehkä yhtä hyvä kenttä, mutta ei parempaa.

 

Teksti:

Essi Nieminen

Lue koko juttu Eparista 12.9.2018

>>>>>>> Stashed changes