Uutiset

Toriparkki avautuu lauantaina

Kaikki meni suunnitelmien mukaan, joten Mika Mäntykoskella on syytä hymyyn. Kuva Virpi Kupiainen-Ämmälä
  • Epari

Toriparkki valmistuu ja avajaisia vietetään lauantaina. Maanalainen pysäköintilaitos tuo helpotusta keskustan parkkipulmaan.

Seinäjoen keskustorin alle rakennettu Toriparkki on valmistunut. Asiakkaat pääsevät ajamaan parkkihalliin lauantaina puolenpäivän jälkeen. Sen jälkeen Seinäjoen kaupungin omistaman Seipark Oy:n rakennuttama parkkihalli on käytössä vuoden jokaisena päivänä vuorokauden ympäri.

12 miljoonaa euroa maksanut Toriparkki tuo tuo kaivattua helpotusta keskustan pysäköintitilanteeseen. Hallissa on 235 autopaikkaa. Halliin ajetaan Koulukadun ja Puskantien risteyksestä.

Toriparkin suunnittelun lähtökohtana on alusta asti ollut käytön helppous ja mukavuus. Parkkitalon valaistukseen ja väljyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota.

Jokaiselle autolle on tilaa 2,7 metriä. Usein ruudut ovat 2,5 metriä leveitä.

– Tilavissa ruuduissa autojen ovet eivät kolhi toisiaan. Ruutuihin on helppo ajaa. Käytössä on vinopysäköinti.

Liikkuminen on helppoa, sillä ajosuunta on sisäänajorampin aluetta lukuun ottamatta yksisuuntainen, selvittää Seiparkin toimitusjohtaja Mika Mäntykoski.

Vapaan autopaikan löytymistä edesauttaa opastusjärjestelmä, joka ohjaa pysäköijää talon sisällä. Henkilökuntaa hallissa ei ole, mutta ongelmatilanteissa apua saa puhelinpäivystyksen kautta.

Asiakkaita houkutellaan tutustumaan Toriparkkiin edullisilla avajaistarjouksilla. Maaliskuun ajan pysäköinti on kahden ensimmäisen tunnin ajan maksutonta. Seuraavat tunnit maksavat 0,50 euroa. Huhti- ja toukokuun ajan pysäköinnin hinta on kaikkina vuorokauden aikana 0,50 euroa tunnilta. Kesäkuusta lähtein tunnin pysäköinti maksaa 1,5 euroa.

Teksti:

Jussi Mustikkamaa/ Virpi Kupiainen-Ämmälä

Lue koko juttu sekä muut viikon uutiset ja puheenaiheet Eparista 7.3.2018.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka