Ulkona kuin lumiukko? Nyt se on vain hyvä juttu. – Millä paikkakunnalla syntyy eniten jäämiehiä?

Nyt paukkuu pakkanen, mutta heti kun suojasäätä on luvassa, kannattaa suunnata ulos pyörittelemään lumipalloja. Ulkona kuin lumiukko -kampanjan tavoitteena on saada kaikenikäiset suomalaiset ulkoilemaan ja rakentamaan vähintään 10 000 lumiukkoa ympäri Suomen.

Kampanjan takana oleva Suomen Latu on avannut verkkoon laskurin, jonne rakennetut lumiukot voi käydä kirjaamassa. Karttapalvelussa voi ilmoittaa vain rakennettujen ukkojen määrän, joten lumiukkokuvat Suomen Latu toivoo jaettavan sosiaalisessa mediassa tunnisteella #UlkonaKuinLumiukko.

– Olisi kiva, jos paikkakuntien välille syntyisi leikkimielinen kisa lumiukkojen määrästä. Laskuri ilmoittaa viisi parasta paikkakuntaa niin absoluuttisesti kuin asukaslukuun suhteutettuna, selvittää Suomen Ladun viestintä- ja markkinointipäällikkö Panu Könönen ja lupaa, että maan lumiukkoisin kunta saa osakseen asiaan kuuluvaa tunnustusta.

Leikkimielisen kisailun lisäksi luvassa on myös satakunta lumiukkotapahtumaa. Seinäjoella Ulkona kuin lumiukko -tapahtuma järjestetään Angry birds go snow -tapahtuman yhteydessä Luontotalo Käpälikössä 10. maaliskuuta kello 12.00-15.00. Lumiukko-kampanja päättyy samana päivänä.