Uutiset

Valot kutsuvat ostoksille

Kaisa Isoluoma esittelee Pompshopin jatkuvasti täydentyvää valikoimaa. kuva sanna keisala
  • Epari

Kauppojen yö valaisee kadut ja mielet perjantaina. Yli 30 mukana olevaa liikettä sekä illan tanssi- ja musiikkiesitykset pitävät kaupungille tulijat kiireisenä.

Kauppojen Yö on todellisten himoshoppaajien paratiisi. Yrityksiä on mukana yli 30 kappaletta ja mukaan lähteneet liikkeet pitävät ovensa auki kello 22.00 saakka. Luvassa on kutkuttavia liikekohtaisia tarjouksia ja viihdyttäjinä Trubaduuri Jukka Järvenpää Megakeskuksessa sekä DJ:t Epstorilla ja Torikeskuksessa. Shoppailuun ryhtymistä on helpotettu ilmaisella pysäköinnilä CityPihan, Epstorin, Lehtisen ja Megakeskuksen parkkipaikoilla.

Seinäjoen Pompshopissa odotukset ovat kovat, sillä viime syksyn Kauppojen yö poiki normaaliin myyntipäivään verrattuna jopa 70 prosenttia enemmän asiakkaita. Ihmiset jonottivat alennuksien perään ja kohinaa riitti yli kymmeneen asti. Silloin tuotteita meni tasaiseen tahtiin, mutta asusteet veivät voiton.

– Kannattaa tehdä isompia löytöjä, koska silloin alennuksetkin suurenevat, vinkkaa Kaisa Isoluoma toinen Pompshopin omistajista.

Myös Lakeus Sportissa koettiin positiivinen yllätys Kauppojen yössä ja asiakkaita riitti iltamyöhään saakka. Tänä vuonna asiakkaita houkutellaan kenkä-, tekstiili- ja pyöräalennuksin ja uskotaan kävijämäärän tuplaantuvan, kuten viime vuonnakin.

– Tänä vuonna aiomme satsata entistä enemmän. Tällaiset tapahtumat tuovat aina positiivista värettä, lupailee Tommi Ranta-Aho.

Kauppojen yön toinen kivijalka- ja urheiluliike Intersport aikoo osallistuttaa kansaa jumppaillalla liikkeen pihamaalla kello 17-20.00.

KauppaSeinäjoen Marjo Pirhosella on korkeat odotukset.

– Viime vuosi oli todella onnistunut ja tämä vuosi tulee olemaan vielä parempi. Tämä on kolmas kerta, joten tapahtuma on jo tunnettu. Hyvä ohjelma kruunaa kaiken.

Tapahtumatäytteistä iltaa on tarkoitus korostaa valoin ja tulin. Kauppakeskusten ulkopuolella tullaan näkemään kynttilöitä ja lisävalaistuksia. Myös sisälle halutaan tuoda tunnelmaa mahdollisilla erityisvalaistuksilla ja myymälöitä on kannustettu lähtemään teemaan mukaan. Esimerkiksi Kappahl haluaa ottaa osaa sijoittamalla valoköynnöksiä rykelmittäin kassan läheisyyteen sekä turvaportteihin.

Valoteemaa mukaillen MoDe -ryhmä järjestää sirkusjamit Keskustorilla tai sateen yllättäessä Torikeskuksella.

– Järjestämme iltasella jamit, johon saavat osallistua myös ohikulkijat. Voimme myös itse jammailla kaupungilla illan hämärryttyä led-lannevanteiden kanssa. Näin aiomme tuoda valoa ja meininkiä yöhön, kertoo ryhmää vetävä Tanja Huuskonen.

Perjantaina 1. syyskuuta järjestettävä Kauppojen yö on osa Eparin Keskikaupungin yö- tapahtumaa.

Teksti: Sanna Keisala

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka