Vihdoinkin livekeikkoja! – Nuoret kesäsoittajat aloittivat musisoinnin

Seinäjoen kaupungin kesäsoittajat lähtivät kolme viikkoa kestävälle konserttikiertueelleen maanantaina.

 

Odotettu kesäperinne jatkuu, kun Seinäjoen kaupungin kesäsoittajat lähtevät kiertueelle. Viisi nuorta soittajaa, Johannes Heikura, Jaakko Ikkelä-Koski, Veikka Ikkelä-Koski, Roope Kaunisharju ja Elli Sorvari, ovat ahertaneet tiiviin harjoitusjakson Lastenkulttuurikeskus Louhimolla Ilkka Kivimäen ohjauksessa. Nyt edessä on kolme keikkaviikoa.

Lähes kokonaan ulkoilmatapahtumana toteutettava kiertue sopii hyvin yleisön tavoittamiseen aurinkoisena ja kuumana kesänä.

– Livemusiikkia on kaivattu hartaasti. Siitä kertoo nopeasti täyttynyt keikkakalenteri, iloitsee kesäsoittajien tuottaja Jenni Packalén.

Esiintymispaikat ovat valikoituneet koronaturvallisesti. Suurin osa esityksistä on ulkotiloissa. Sateen sattuessa kesäsoittajat pääsevät sisätiloihin. Näistä tiedotetaan Kesäsoittajien sosiaalisen median kanavilla.

Kesäsoittajien kiertue toteutetaan jo yhdettätoista kertaa. Konsertteihin on vapaa pääsy ja ne soveltuvat kaikenikäisille kuuntelijoille.

Tällä kertaa soittajat esiintyvät 45:ssä eri kohteessa. Kiertueen kohteita ovat muun muassa ostoskeskukset, kirjastot, uimarannat, kauppakeskukset, lasten päivä Keskustorilla sekä palvelukodit, Sevas-kodit ja päiväkodit. Tarkoituksena on saada mahdollisimman laaja kuulijakunta eri puolilta kaupunkia. Kesäsoittajat soittavat useana päivänä myös Nurmossa, Peräseinäjoella ja Ylistarossa.

Kesäsoittajien ohjelmisto koostuu pop-, iskelmä- ja rock-musiikista eri vuosikymmeniltä. Päiväkotien ja palvelutalojen ohjelmisto on koostettu erikseen.

– On erityisen hienoa, että pääsemme viemään hyvinvointiin vaikuttavaa ja iloa tuovaa musiikkia myös palvelukoteihin. Vierailutauko on ollut pitkä, toteaa Packalén.

 

Katso kesäsoittajien keikkojen aikataulu Eparista 14.7.2021.