Uutiset

Visio 9-kerroksisesta talosta etenee

Uusi Sofian Tuvan talo tulee rikastuttamaan Seinäjoen keskustan arkkitehtuuria. kuva juha luoma/ arkkitehti safa
  • Epari

Muutama kesä sitten julkistettu Asunto-osakeyhtiö Sofian Tuvan hanke etenee vihdoin. Yli 50-vuotias kolmikerroksinen asuin- ja liikekerrostalo korvataan kaksiosaisella, nykyaikaisemmalla kerrostalolla.

Kauppakadulla sijaitsevan Sofian tuvan talon purkamisajankohtaa ei ole lyöty lopullisesti lukkoon, mutta alustavan aikataulun mukaan purkaminen aloitetaan kesällä. Viimeiset vuokralaiset ovat muutamassa pois purkutöiden alta alkuvuodesta.

– Rakentaminen aloitetaan, kun purkutyöt on saatu päätökseen ja kohteelle on saatu rakennuslupa. Talon on määrä valmistua noin 18 kuukautta purkutöiden aloittamisesta, kertoo Rakennusliike J. Rajala Oy:n konttoripäällikkö Hannu Niemi.

Rakennusliike J. Rajala toteuttaa kohteen urakoinnin. Tuleviin 6- ja 9-kerroksisiin taloihin on suunniteltu 91 asuntoa yhtiön nykyisille sekä uusille asukkaille maanalaisine parkkitiloineen. Talojen väliin jää yli tuhannen neliömetrin tila liiketiloille.

– Taloon tulee runsaasti uusia laadukkaita asuntoja ydinkeskustan tuntumaan. Taloon on tulossa myös mielenkiintoisia yrityksiä. Nimiä emme kuitenkaan voi vielä paljastaa, selvittää Niemi.

Rakennuksen kuusikerroksinen osa sijoittuu Kauppakadun puolelle, korkemman osan jääden sen taakse.

Uudisrakentamisen vuoksi rakennuksessa majailleet yrittäjät ovat joutuneet muuttamaan liikkeensä uusiin tiloihin. Yksi muutoksen pyörteisiin joutunut yritys on Olkkari-Kokemus ja vertaistoimijat ry, joka sijaitsi Kauppakadulla monen vuoden ajan. Helmikuun aikana työmaan alta muuttaa viimeinen yritys, miehille tuttu M Room -parturi. Yrittäjä Sanna Lampi oli jo tilat vuokrattuaan tietoinen, että talon kunnostusta on suunniteltu.

– Ehdin parturoida samassa tilassa nelisen vuotta. Sinä aikana hankkeen etenemisestä on infottu tasaisesti, mutta purun aloitusajankohta ei ole ollut tiedossa. Asiakkaat ovat usein kyselleet, milloin muutamme uusiin tiloihin.

Vuonna 1964 valmistunut rakennus oli peruskorjauksen tarpeessa, mutta kiinteistön korkeat saneerauskustannukset saivat Sofian Tuvan hallituksen päättämään uudistusrakentamisen puolesta.

– Perustukset ja rakenteet eivät olisi kestäneet korottamista eikä hissiä olisi pystytty rakentamaan. Siksi päädyimme suunnitteluttamaan uudisrakennuksen, avaa Veikko Wallenius Sofian tuvan hallituksesta päätöksen taustoja.

Rakennushankkeen valmistelu alkoi vuonna 2010 yhteistyössä kaupunginarkkitehti Hilkka Jaakolan ja LSV Arkkitehdit Oy:n Juha Luoman kanssa.

Teksti: Sanna Keisala

Lue kaikki uutiset ja puheenaiheet 17.1.2018 Eparista.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka