Vuokra-asunnon etsijät arvostavat tänä päivänä siisteyttä – Keskustan alue ja rivitaloasunnot houkuttavat nyt eniten

Alkuvuodesta vuokrapalveluita tarjoava Kotijoukkue siirtyi Fincap-konsernin alle. Samalla nimi muuttui Fincap Vuokrauspalveluksi. Palvelutoimistot jatkavat entisellään ympäri Suomen, muun muassa Seinäjoella ja Vaasassa.

– Toimintatapamme eivät ole muuttuneet Kotijoukkueen ajoilta. Haluamme edelleen tarjota asiakkaillemme nopeaa palvelua, kattavan asuntovalikoiman sekä positiivisen vuokrauskokemuksen, kertoo Fincapin vuokrausjohtaja Virpi Aronen.

Seinäjoella työskentelee tällä hetkellä viiden hengen vakituinen tiimi. Vaasassa työntekijöitä on kaksi. Vuodesta 2013 lähtien Seinäjoen Kotijoukkueen vuokranvälitystä luotsannut Aronen kuvailee työyhteisöä tiiviiksi.

– Työskentelemme kaikki yhdessä ja hoidamme monipuolisesti eri tehtäviä. Meihin on helppo ottaa yhteyttä, sillä me kaikki vuokravälittäjät pystymme hoitamaan myös kollegojemme tehtäviä.

Arosen mukaan korona on vaikuttanut vuokra-asuntojen määrään jonkin verran. Vuokra-asunnot ovat vähentyneet, mutta hakijoita on paljon.

– Tämä on johtanut siihen, että varsinkin kaikkein hyväkuntoisimmat ja uudet asunnot vaihtavat asukasta todella nopeasti, Aronen sanoo.

Sekä Seinäjoella että Vaasassa vuokra-asuntoja hakevat kaiken ikäiset; perheelliset ja sinkut, opiskelijat, työssäkäyvät sekä eläkeläiset.

– Nykyään etenkin nuoremmat suhtautuvat varauksella omistamiseen. Liikkuvaisessa elämäntyylissä vuokra-asunto on monesti helpompi ja luontevampi vaihtoehto, Aronen selventää.

Tärkeimmäksi kriteeriksi asunnon etsinnässä Arosen mukaan nousee yleinen siisteys. Vanhat, remontoimattomat asunnot eivät enää houkuttele asunnonetsijöitä.

– Kaikenlaisia asuntoja kyllä menee, kunhan ne ovat siistejä. Eniten sekä Seinäjoella että Vaasassa menee kuitenkin rivitaloja. Niitä tarvitsisi lisää.

Kaiken ei kuitenkaan tarvitse olla modernia. Myös vanhojen asuntojen korkeat huoneet ja tänä päivänä melko harvinaiset ikkunalaudat houkuttelevat.

– Jos on vähänkin jotain erilaista twistiä, sekin kyllä puree, Aronen sanoo.

Suosituimpia sijainteja Seinäjoella on keskusta, jota suosivat eniten opiskelijat ja nuoret.

– Myös rauhallisempia asuinalueita kuten Karhuvuorta, Jouppia ja Kärkeä suositaan muun muassa sijainnin, ulkoilureittien sekä idyllisyyden vuoksi, Aronen kertoo.

Myös Vaasassa keskustan alue ja sen ympäristö houkuttelee vuokra-asunnon etsijöitä.

– Paljon etsitään asuntoja myös Palosaarelta sekä vähän sivummalta Gerbystä, Purolasta ja Koskisuolta.

Emilia Tuomikoski