Yksi uusi koronakuolema – Ilmajoen akuuttiosaston tartunnat aiheutti ärhäkkä brittimuunnos

Ilmajoen terveyskeskuksen akuuttiosastolta alkunsa saanut koronaketju ei ole sammunut. Ärhäkästi Ilmajoen ja Kurikan JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän alueella leviävä virus on todettu UK-variantin eli niin kutsutun brittimuunnoksen aiheuttamaksi.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä osastohoidossa on 15 koronaviruspotilasta. Valtaosa heistä on hoidossa Ilmajoen terveyskeskuksessa.

Ilmajoen terveyskeskuksen akuuttiosastolla todettiin viime viikolla tartuntoja sekä potilailla että henkilökunnalla. Osaston viidestätoista potilaasta yksitoista oli saanut tartunnan.

Viikonlopun aikana Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä tapahtui yksi uusi koronakuolema. Sairaanhoitopiiri ei kerrota oliko kuolemantapaus Jik:in alueella. Yhteensä koronakuolemia on sairaanhoitopiirissä nyt 13.

Koronatartuntoja sairaanhoitopiirissä todettiin viikonlopun aikana kahdeksan. Kolme niistä liittyy Jik:in tartuntaketjuun. Tartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 595.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on ollut pandemian kiihtymisvaiheessa 27. marraskuusta lähtien. Viime aikoina tartuntamäärät ovat kasvaneet.

Kahden edeltävän viikon aikana Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on todettu 57 uutta tartuntaa. Ilmaantuvuus alueella on nyt 29,5/100 000 asukasta.

Sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä todettujen tartuntojen osuus on 34 prosenttia. Viimeisen viikon aikana tartunnan saaneista 90 prosenttia on ollut karanteenissa olevia.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä 77 799. Positiivisten näytteiden osuus viimeisen viikon aikana otetuista näytteistä on 0,9 prosenttia.

Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki kokousti maanantaina. Koska tartuntojen ilmaantuvuus on kääntynyt kasvuun, ei suosituksia ole toistaiseksi mahdollista keventää. Nyrkin aikaisemmin antamat suositukset ja aluehallintoviraston 20 henkilön kokoontumisrajoitus ovat voimassa maaliskuun alkuun.

Virpi Kupiainen-Ämmälä