Muut

Ylistaron Halpa-Aitan tarina elokuvaksi

  • Epari

Yhdeksännen Filmiä ja valoa -elokuvafestivaalin teema on yrittäjyys. Festivaalin elokuvissa kuvataan, kuinka yrittäjyys luo työtä ja elinvoimaa ja miten siinä pärjää.

Dokumenttielokuva Ylistaron Halpa-Aitta saa festivaalilla ensi-iltansa. Se kertoo kauppiaasta, itsenäisestä yrittäjästä Sinikka Hautamäestä, joka on 48 vuodessa persoonallaan, taidoillaan ja ahkeruudellaan luonut Halpa-Aitasta, sen palveluista ja tavaravalikoimista kaupan, jota ei voi jäljitellä. Halpa-Aitta eli Halvis on kokemus, joka vetää asiakkaita monesta maakunnasta. Nykyään päävastuun yrityksestä kantaa Sinikan tytär, Jaana Hautamäki, joka pitää kaupan vaatevalikoimat muotimaailman hermolla. Elokuva antaa vastauksia siihen, kuinka yritys voi maaseudulla pärjätä. Elokuvan on suunnitellut, käsikirjoittanut ja ohjannut Anssi Luoma. Sen kuvaaja on Mika Koivusalo.

Elokuvafestivaaleilla ensi-iltansa saavat myös Mika Koivusalon ohjaama musiikillinen lyhytdokumentti ”Markku Ketola” sekä Pohjanmaan univormu eli elokuva jussipaidasta.

Festivaaleilla kuullaan elokuvamusiikin-konsertti. Trio Cinema eli Raili Peltonen, Maria Besis ja Jussi Peltonen soittavat elokuvamusiikin toivekonsertissa Hyvät, pahat ja toivotut kappaleita.

Lopullinen ohjelmisto ja vieraat varmistuvat elokuvien valmistuttua. Aiempien vuosien tapaan festivaalilla esitetään 12–13 elokuvaa mm. Tunteiden temppelit -elokuva, joka kertoo elokuvien katsomisesta, niiden kokemisesta ja muistoista.

Festivaalin järjestävät elokuvateatteri Matin-Tupa ja Elokuvayhdistys Filmiä ja valoa ry.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka