Uutiset

Paikallisia yrityksiä palkittiin Seinäjoen Yrittäjien tapahtumassa – Mukana uusi tunnustus

Seinäjoen Yrittäjien toiminnanjohtaja Kaisa Metsäranta (vas.) ohjeistaa palkittavia yhteiskuvan otossa. Kuvassa Ari Peltola (oik.), Kaija Heittola ja Mika Lahtinen.
Seinäjoen Yrittäjien toiminnanjohtaja Kaisa Metsäranta (vas.) ohjeistaa palkittavia yhteiskuvan otossa. Kuvassa Ari Peltola (oik.), Kaija Heittola ja Mika Lahtinen.
Kuva: Tero Hautamäki
  • Virpi Kupiainen-Ämmälä

Vuoden 2023 yrittäjäpalkinnon sai potkukelkoistaan tunnettu E.S. Lahtinen Oy. Yritys on valmistanut Esla-merkkisiä potkukelkkoja Kourassa vuodesta 1929.

Palkinnon vastaanotti toimitusjohtaja Mika Lahtinen.

– Valinta tuli aivan puskista. Seinäjoella on kovia firmoja, joten ei meitä huonosta porukasta valittu. Arvostamme palkintoa todella paljon.

Palkintoperusteluissa kehuttiin yrityksen saavutuksia kansainvälisillä markkinoilla. Kiitosta tuli myös hyvin haltuun otetusta sosiaalisen median markkinoinnista.

Kuusi vuotta firmaa luotsannut Lahtinen on neljännen polven yrittäjä. Työntekijöitä yrityksellä on 38.

Palkinto sparrauksesta

Vuoden yksinyrittäjänä palkittiin Kaija Heittola, jonka kommandiittiyhtiö on erikoistunut johtajuusvalmennukseen ja yrittäjien sparraukseen. Heittola aloitti yrittäjänä vuonna 2011.

Heittola lähti matkaan bisnespohjalta työskenneltyään pankkialalla ja nähtyään 90-luvun laman.

– Pankkeja meni nurin ja laman koura iski yrityksiin. Näin, mitä tapahtui tilanteessa kärvisteleville yrittäjille. Harmitti, kun ei ollut mitään tahoa, mihin asiakkaita olisi voinut ohjata saamaan apua.

Heittolan edustamassa bisnesvalmennus LMI:ssä keskitytään johtajuustaitojen kehittämiseen.

– Parasta on nähdä, kun asiakkaan yritys lähtee lentoon ja asiakas kasvaa ihmisenä ja johtajana.

Heittola kokee, että Vuoden yksinyrittäjä -palkinto on tunnustus hänen tekemälleen työlle.

– On herätty näkemään, miten tärkeää on löytää oma tapa johtaa omaa aikaa ja elämää sekä muita ihmisiä.Y

Parasta on nähdä, kun asiakkaan yritys lähtee lentoon ja asiakas kasvaa ihmisenä ja johtajana
Kaija Heittola, Vuoden yksinyrittäjä -palkinnon voittaja
Taina Törvi on toisen polven yrittäjä.
Kuva: Viivi Hautamaki

Yrittäjänainen työskentelee puolisonsa kanssa

Seinäjoen Yrittäjänaiset ry palkitsi juhlissa Vuoden Yrittäjänaisen. Tällä kerralla titteli meni Taina Törville. Hän on toisen polven yrittäjä katto- ja vedeneristystöihin erikoituneessa MH-Kate Oy:ssä.

Yrittäjäperheeseen syntynyt Törvi on ollut mukana MH-Katteen toiminnassa kolimsenkymmentä vuotta. Niistä yli puolet hän on johtanyt yritystä puolisonsa Mikko Törvin kanssa.

Yrityksen toimitilat ovat Ilmajoen Ahonkylässä. MH-Kate työllistää parikymmentä bitumieristäjää. Yrityksen yksi erikoisuus on Törvien maltankoira Buda, jolla työskentelee yrityksen hyvinvointikoirana.

Yrittäminen on Taina Torville elämäntapa. Harrastaa nainen ei liiemmin ehdi, mutta kehittää ammattitaitoaan jatkuvasti. Parhaillaan hän suorittaa tradenomin tutkintoa monimuotokoulutuksena.

Vastaukset nopeasti

Yritysten lisäksi Seinäjoen yrittäjät valitsivat kaupungin yrittäjäystävällisimmän työntekijän. Tittelin sai 15 vuotta Seinäjoen kaupungin palkkalistoilla ollut tarkastusinsinööri Ari Peltola.

Peltola tunnetaan siitä, että hän vastaa puhelimeen heti tai soittaa takaisin niin pian kuin pystyy. Myös sähköpostiviesteihin tulee vastaus vikkelästi.

– Pyrin vastaamaan mahdollisimman nopeasti, jotta asioissa päästään eteenpäin eivätkä työmaat seisoisi turhaan, Peltola perustelee.

Yrittäjä Jaana Hautamäki on pistänyt itsensä likoon somemarkkinoinnissa. Hän on usein myymiensä tuotteiden mannekiini, joka ei pieniä mokia hätkähdä.
Kuva: Elias Jokiranta

Uusia tunnustuksia

Samassa tilaisuudessa tunnustusta jakoi ensimmäistä kertaa Ilkka. Mediakonserni antoi Vuoden markkinointiteko -palkinnon ylistarolaiselle, lähinnä naisten vaatteita myyvälle Fiini Fröökynälle, jota luotsaa Jaana Hautamäki.

– Teette persoonallista ja pirskahtelevaa mainontaa. Erityisesti sosiaalisessa mediassa markkinointi on iloista ja erottuvaa, kehuu palkinnon luovuttanut aluemyyntipäällikkö Marja Rajamäki Ilkasta.

Toinen vastaavanlainen kunniakirja meni G-Moodille, joka on vuonna 2020 perustettu design-yritys.

– Olette olleet oikeassa paikassa oikeaan aikaan, Rajamäki kehuu ja viittaa siihen, että G-Moodi toi heti Käärijän aiheuttaman Euroviisu-huuman alla markkinoille Cha cha cha -korvakorut.

G-Moodin yrittäjät Jusa Kaivo-oja ja Kati Alasaari kertovat G-Moodin suunnittelevan ja valmistavan sisustus- ja juhlatuotteita sekä koruja laserleikkaamalla.
Kuva: Elias Jokiranta

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka