Uutiset

Paikallisuus maistuu menussa

Satokauden maut pääsevät oikeuksiinsa ravintola Talriikissa. Ravintolapäällikkö Minna Kaski luottaa kotimaisiin raaka-aineisiin ja itse tehtyyn ruokaan. Kuva Outi Rantala
  • Epari

Ravintola Talriikki avaa ovensa ja tarjoaa ruokaa kotimaisista ja lähellä tuotetuista raaka-aineista. Paikallisuus on arvo, joka on vaalimisen väärtti.

Seinäjoelle hotelli Vaakunaan avataan syyskuun viimeisenä viikonloppuna ravintola Talriikki. Omistajana on Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, mutta ravintola ei kuulu ketjuun, vaan on itsenäinen oma ravintolansa.

Satokausiajattelu ja korkea kotimaisuusaste ovat ravintolan kulmakivet.

– Nyt, kun Fransmannin tarina loppui Seinäjoella, meille tarjoutui mahdollisuus aivan omaan juttuun, ravintolapäällikkö Minna Kaski iloitsee.

Vapaus ruokalajien suunnitteluun näkyy monipuolisessa menussa ja myös siinä, että ravintola voi hankkia niitä raaka-aineita, mistä parhaaksi katsoo. Kasken visiona on ravintola, jossa mennään kotimaisuus ja paikallisuus edellä.

Fransmannin ravintolapäällikkönä työskennellyt Kaski jatkaa nyt Talriikissa. Uusi ravintola on persoonallinen.

– Sisustuksessa näkyy pohjalaisuus ja skandinaavisuus. Sisustus on kuitenkin tummaa ja sielukasta, ei kliinisen valkoista, Kaski määrittelee.

Hotellin puolta remontoidaan samaan aikaan. Loput uudistetut hotellihuoneet avataan ensi kesään mennessä. Niin ruokalistalla kuin hotellin ja ravintolan sisustuksessa kulmakivinä ovat arvokkuus, dramaattisuus ja pohjalaisuus.

– En vielä paljasta tarkemmin, mutta sisustuksesta löytyy vau-efekti. Vaikka Talriikki on aivan uusi ravintola, se jatkaa Fransmannin perinnettä herkuttelupaikkana.

Talriikin uusi menu on henkilökunnan sekä keittiöpäällikkö Tiina Laurilan ja ravintolapäällikkö Minna Kasken käsialaa Lakeus Matadorin keittiö- ja ravintolapäällikkö Ossi Kallion vahvistuksella. Drinkkilistan takana on ravintolapäällikkö Joonas Uitto Amarillosta.

Teksti: Outi Rantala

Lue artikkeli 27.9.2017 Eparista tai näköislehdestä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka