Uutiset

Pronssia, hopeaa ja kultaa - Eparille värisuora kaupunkilehtikilpailussa

Eparin päätoimittaja Tero Hautamäki (oik.) ja toimittaja Virpi Kupiainen-Ämmälä saivat lisää täytettä toimiston seinälle, kun Epari palkittiin kolmessa eri kategoriassa.
Eparin päätoimittaja Tero Hautamäki (oik.) ja toimittaja Virpi Kupiainen-Ämmälä saivat lisää täytettä toimiston seinälle, kun Epari palkittiin kolmessa eri kategoriassa.
Kuva: Kimmo Penttinen
  • Milla Hanhikoski
  • Unna Takalo

Uutismedian liitto on jälleen valinnut parhaat kaupunkilehdet ja jutut. Epari kahmi sijoituksia niin lehden kuin juttujenkin osalta.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Epari sijoittui toiseksi Vuoden kaupunkilehti -kilpailussa.

Tuomaristo kehui erityisesti Eparin mieleenpainuvaa ulkoasua. Kiitosta sai myös lehden ja sen sosiaalisen median yhtenäisyys sekä sosiaalisen median aktiivisuus. Tuomariston vakuutti myös juttujen raikkaus ja viihdyttävyys.

Ensimmäisen sijan nappasi Uusi Rovaniemi ja kolmanneksi lehtien taistossa sijoittui Koti-Kajaani.

Epari on vuoden 2023 toiseksi paras kaupunkilehti.

Menestystä myös juttukisassa

Epari sai palkintoja myös kaupunkilehtien juttukilpailussa.

Vuoden kaupunkilehtijuttu -kilpailun kakkossarjassa kilpailtiin tekstin voimalla. Sarjan voitti toimittaja Virpi Kupiainen-Ämmälän juttu Onni on oma ovi.

Sitä kommentoitiin näin:

"Juttu on lämmin tarina, joka muistuttaa yhteiskunnan epäreiluudesta. Oma ovi on mahtava vertauskuva koko elämälle, ja juttu versookin oman oven saamisesta kauniiksi, vastoinkäymisiä sisältäväksi kasvukertomukseksi. Juuri tällaisia ihmiskohtaloita kaupunkilehtien ja journalismin yleensäkin tulee käsitellä, ja juuri tällaisella otteella."

– Aihe on mielenkiintoinen, mutta harvoin löytää asunnotonta, joka suostuu omalla nimellään ja kuvallaan kertomaan elämäntarinansa. Eparissa haluamme kertoa asiat aina ihmisen kautta, Kupiainen-Ämmälä kertoo.

Eparin toimittaja Virpi Kupiainen-Ämmälä voitti Vuoden kaupunkilehtijutun palkinnon jutullaan Onni on oma ovi.

Kupiainen-Ämmälä sai myös toisen tunnustuksen. Hänen juttunsa Kun sonta haisoo, niin paska kulukoo sijoittui kolmanneksi kaupunkilehtijuttujen sarjassa, jossa arvioitiin tekstin, kuvan ja taiton kokonaisuutta. Tuomarit arvostivat erityisesti rohkeutta nostaa tekstielementti pääkuvaksi.

Viime vuonna Kupiainen-Ämmälän Matka multaan voitti kyseisen sarjan.

Kupiainen-Ämmälä pitää Eparin saamia palkintoja arvokkaana tunnustuksena tiimityöstä erityisesti pienen työryhmän takia.

– Otamme kuvat itse, vaikka esimerkiksi usein voiton vienyt Uusi Rovaniemi saa käyttää maakuntalehden kuvaajia ja ammattilaisen ottamat kuvat ovat tietenkin toimittajan ottamia kuvia parempia, hän kertoo.

Eparin toimittaja Virpi Kupiainen-Ämmälällä on juhlimiseen aihetta, sillä hän voitti jutuillaan niin kultaa kuin pronssia.
Kuva: Kimmo Penttinen

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Epari on menestynyt kaupunkilehti-kilpailuissa loistavasti aiemminkin.

– Palkintoja on tullut joka vuosi. Toimituksen seinältä alkaa loppua jo tila, kun on kunniakirjoja niin paljon, Kupiainen-Ämmälä kertoo.

Saadut tunnustukset toimivat vaikeina hetkinä myös muistutuksena tehdyn työn merkityksestä.

– Jos joskus on tullut asiakkaalta rajua negatiivista palautetta tai työ ei ota sujuakseen, on hyvä käydä katsomassa kunniakirjaa ja muistaa, että kyllä mä tämän homman osaan.

Kupiainen-Ämmälä painottaa, että lehden tekeminen on kokonaisuus. Kiitosta saavat myös lehden taittajat.

– Vertaan usein lehteä täytekakkuun: vaikka sisältö olisi kuinka maukas, kakku ei houkuttele maistamaan, jos se on koristeltu huolimattomasti. Sama on lehdessä. Mielenkiintoinen taitto houkuttelee lukemaan.

– Ja Tero Hautamäki on maailman paras pomo! Hän antaa toteuttaa ideat, antaa koko ajan positiivista palautetta, on aina hyvällä tuulella. Se antaa täydellisen pohjan luovaan työhön.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Näin lehti on sijoittunut:

Vuosi 2022 Paras kaupunkilehtijuttu -palkinto tekstin ja taiton yhdistelmäsarjassa Virpi Kupiainen-Ämmälän kirjoittamalla ja Anni Hakkaraisen kuvittamalla jutulla Matka multaa. Kunniamaininta otsikon ja kuvituksen hyvästä yhteistyöstä Virpi Kupiainen-Ämmälän jutusta Koronalla on vihaiset kasvot.

Vuosi 2021 Vuoden Kaupunkilehti-kilpailussa 3. sija

Vuonna 2020 Epari sai kaikki kolme jaossa olevaa titteliä ja oli: Vuoden 2020 Kaupunkilehti Vuoden 2020 Lukijan valinta Vuoden 2020 Lehtijuttu

Vuosi 2019 Vuoden Kaupunkilehti-kilpailussa 3. sija

Vuosi 2018 Vuoden Kaupunkilehti-kilpailussa 3. sija

Vuosi 2017 Vuoden Kaupunkilehti-kilpailussa 2.sija Lehdistön Ihannelehti Vuoden Verkkopalvelu Vuoden Kaupunkilehtijuttu 3. sija

Vuosi 2016 Vuoden Kaupunkilehti-kilpailussa 3. sija

Vuosi 2015 Vuoden Kaupunkilehti-kilpailussa kunniamaininta

Mainos

Mainos päättyy

Mainos

Mainos päättyy

Myös Jurvaan sarjansa hopeaa

Uutismedian liiton järjestämän kolmisarjaisen Vuoden paikallismedia -kilpailun ovat voittaneet Kalajokiseutu, Rantalakeus ja Koillissanomat.

Ykkössarjassa kilpailivat kerran viikossa painettuna ilmestyvät lehdet, joiden toimituksellinen henkilöstö on enintään kaksi henkilöä.

Ykkössarjan toiseksi sijoittui Jurvan Sanomat, jota kuvailtiin visuaalisesti miellyttäväksi. Jurvan Sanomien kommentoitiin tarjoavan lukijoilleen laadukasta ja ajankohtaista journalismia nostaen esiin paikallisten ihmisten ääniä.

Suomen parhaiden kaupunkilehtien ja juttujen tekijät palkittiin Suurilla Lehtipäivillä Helsingissä. Kuvassa kaikki palkitut.
Kuva: Kimmo Penttinen

Vuoden kaupunkilehtijuttu -kilpailun kahteen sarjaan osallistui yhteensä 66 juttua. Vuoden kaupunkilehti -kilpailuun osallistui 23 lehteä. Uutismedian liitto palkitsi parhaat kaupunkilehdet Suurilla Lehtipäivillä Helsingissä 16.11.2023.

Jaa artikkeli
Lounaspaikka