Uutiset

Pyörällä Pariisiin – Joukkueessa on 2 400 henkeä

Team Rynkebyn joukkueet ympäri Suomen ovat pyöräilleet yhteislenkkejä syksystä lähtien. Keskellä on Elina Tukeva ja taustalla joukkuekaverit Katri Pelto-Arvo ja Lena Lassas.
Team Rynkebyn joukkueet ympäri Suomen ovat pyöräilleet yhteislenkkejä syksystä lähtien. Keskellä on Elina Tukeva ja taustalla joukkuekaverit Katri Pelto-Arvo ja Lena Lassas.
Kuva: Anne Puumala
  • Kati Ala-Renko

Jos olet nähnyt eriskummallisia keltapukuisia pyöräilijöitä Seinäjoen seudun teillä, niin niille saadaan nyt selitys. Kysymys on nimittäin pyöräilyjoukkue Team Rynkeby Ostrobothnian jäsenistä, jotka ovat syksystä lähtien treenanneet Pariisin pyöräilyään varten.

Joukkue lähtee matkaan 4. heinäkuuta Kokkolasta kohti Vaasaa, ja seuraavana päivänä se ajaa Etelä-Pohjanmaan halki. Pariisiin ajetaan kahdessa viikossa. Kilometrejä kertyy kaiken kaikkiaan 1 700.

Tavallisia ihmisiä

30-henkinen hyväntekeväisyysjoukkue koostuu aivan tavallisista ihmisistä, eri-ikäisistä ja kokoisista pohjalaisista, joista nuorin on reilu parikymppinen ja vanhin noin 70-vuotias. Ajatus on, että kuka vain pystyy tällaiseen urakkaan, kunhan treenaa koitosta varten.

Seinäjoelta mukaan on tänä vuonna valittu Ilkka-Pohjalaisen toimittaja Anne Puumala ja Elina Tukeva.

– Joukkue kasattiin syksyllä, ja olemme siitä lähtien treenanneet. Sanoisin, että reilu 2000 kilometriä on hyvä ajaa ennen koitosta, Tukeva sanoo.

Pyörälenkeille on arkena tullut mittaa 50 kilometrin luokkaa ja viikonloppuisin usein tuplat. Talvella joukkue on kohottanut kuntoaan myös lenkkeilemällä ja hiihtämällä.

– Saan yhdistää tässä kaksi itselleni tärkeää asiaa; pyöräilyn ja auttamisen. Pyöräilyssä parasta on, kun pystyy ylittämään itsensä, Tukeva pohtii.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Team Rynkeby

On perustettu vuonna 2002. Suomi sai ensimmäisen joukkueensa kymmenen vuotta sitten.

Kerää rahaa syöpäsairaille lapsille ja syöpätutkimukseen.

Ajaa eri puolilta Eurooppaa pyörillä Ranskan Pariisiin.

Pyöräilijöitä on mukana yhdeksästä maasta ja 65 joukkueesta.

Pyöräilijoitä on yhteensä 2 400. Huoltojoukkoon kuuluu 550 henkeä.

Suomesta osallistuu 280 henkeä yhdeksästä eri joukkueesta.

Kelta-asuiset pyöräilijät ovat tavattavissa Seinäjoen torilla 5.7. kello 14.30-15.

Matkaa Pariisiin voi seurata tiimin Instagramissa @teamrynkebyostrobothnia. Päivityksiä on myös Facebookissa.

Valtava joukkue

Team Rynkebyn joukkueita on ympäri Eurooppaa. Kaikki saapuvat yhtä aikaa Pariisiin 16. heinäkuuta. Suomesta mukana on useita tiimejä, Ostrobothnian lisäksi muun muassa Helsinki, Tampere, Turku ja Oulu.

Suomen joukkueiden yhteinen iso lähtötapahtuma on Helsingissä, mistä jatketaan lautalla Saksaan. Sieltä matka jatkuu kohti Pariisia. Päivittäin ajetaan 150-180 kilometriä.

Tällaisen joukkueen liikkuminen ei ole läpihuutojuttu ja Team Rynkebyn mukana kulkeekin huoltotiimi. Jos ei halua pyöräillä, voi kulkea mukana autoilevassa huoltotiimissä.

– Huollon mukana esimerkiksi kulkevat tavarat. Huolto laittaa ruuat ja järjestävät hotellit etukäteen, Tukeva luettelee.

Rahaa syöpälapsille

Tempauksella Team Rynkeby kerää rahaa lasten syövän hoitoon ja tutkimukseen. Sponsoreiden antamat lahjoitukset ohjataan Sylva ry:lle ja Aamu säätiölle.

Tukeva toivoo, että hyväntekeväisyyden nimissä sama teema kantaisi myös tien päälle.

– Autoilijoita välillä harmittaa, kun joudumme ajamaan autotiellä emmekä voi turvallisuuden vuoksi hyödyntää pyöräteitä. Toivonkin malttia ja huomaavaisuutta, jos keltainen pyöräletka osuu kohdallesi.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka