Uutiset

Räppäri Henrikki: Somessa jokainen filtteröi elämäänsä

Henrikki alias Paavo Saikkonen ottaa kantaa pinnalliseen elämäntyyliin.
  • Epari

Henrikki haluaa haastaa kuulijoitaan pohtimaan somenkäyttöä.

Seinäjokelainen räppäri Henrikki haluaa haastaa kuulijoidensa maailmankuvaa. Uudet kappaleet käsittelevät pinnallisuutta ja nykypäivän somekulttuurin lieveilmiöitä.

Vikasietotila-minialbumi julkaistaan perjantaina. Levyn kappaleet kantavat nimiä Virtuaalielämää, Rihkamaa ja Vikasietotila.

Henrikki alias Paavo Saikkonen kuvailee avausraitaa näin:

”Biisi on voimaa uhkuva tilitys siitä, kuinka somen hallitsemassa dystopiassa lähes kaikki on tavalla tai toisella epäaitoa. Ihmiset kalastelevat tykkäyksiä ja antavat itsestään filtteröidyn kuvan ulospäin. Samalla petetään kumppaneita ja etsitään uutta sisältöä elämään. Kuitenkin pian törmätään uudelleen pelkkään muoviseen pintaan.”

– Voi olla, että kappale aiheuttaa joissakin kuulijoissa jopa häpeän tunteita, Henrikki arvioi.

– Harva pystyy kuuntelemaan biisiä samaistumatta ainakin johonkin kohtaan. Uskallan veikata, että meistä jokainen filtteröi somessa elämäänsä enemmän tai vähemmän.

“Rihkamaa” -kappaleessa ruoditaan eroa ja sitä, kuinka pinnallisen ja vähemmän pinnallisen ihmisen elämää on mahdotonta sovittaa yhteen.

Julkaisun päätösraitana soi nimikappale Vikasietotila. Se esittelee Henrikin rauhallisemman ja pohdiskelevamman puolen.

Kun somekupla on puhkaistu ja päähenkilö on rimpuillut itsensä irti arvojensa vastaisesta elämästä - aina parisuhdetta myöten - on aika syventyä omiin ajatuksiin ja katsoa peiliin.

– Se on se vaihe, kun kadut tuntuvat loputtomilta ja ilma on tiheää hengittää, räppäri kuvailee kokemuksiaan.

– Maailman paino on vahvasti läsnä koko ajan. Silti pienen ihmisen ainoa keino selvitä on vain se, että jatkaa elämäänsä vikasietotilassa. Ajan kanssa ja pahaa oloa prosessoimalla minäkuva alkaa rakentua uudelleen, Henrikki pohtii.

Henrikin tukena on ollut vuodesta 2019 musiikintuotantoyhtiö Evoluutio Music. Se on kolmen musiikkialan yrittäjän perustama tuotantotiimi, joka tekee ja tuottaa nykyaikaista suomenkielistä pop- ja hiphop-musiikkia. Tiimiin kuuluvat Ville Nisunen, Samuli Koivulahti ja Heikki Vihersalo.

Nisusen päävastuulle kuuluu kappaleiden säveltäminen ja esituotanto. Koivulahti on tekstituottaja ja vastaa sanoituksista. Vihersalo huolehtii miksauksesta ja masteroinnista.

Henrikki räppää ja laulaa kaikki biisit itse lukuun ottamatta kappaletta Rihkamaa, jossa fiittaa laulaja Essi Hangasmaa.

Kappaleiden tarinat ovat aina Henrikin omia.

– Värikynää ei ole paljon tarvinnut käyttää, sillä omia elämänkokemuksia on riittänyt lähtöön jos toiseenkin, mies myöntää.

Tero Hautamäki

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka