Seinäjoen seurakunnassa tehtävää simaa ostetaan muutenkin kuin maun takia, sillä se pullotetaan keräilyharvinaisuuksiin: sima myydään tyhjentyneissä ehtoollisviinipulloissa.
Lähetyssihteeri Pia Ketola sanoo toimintatavan sopivan ympäristöpalkinnon saaneen seurakunnan arvoihin.
– Kun siirryimme alkoholittomaan ehtoollisviiniin, saimme simapulloiksi myös puolen litran pulloja. Ne ovat oikein suloisia.
Siman resepti on vuosien varrella hyväksi havaittu.
– Sitruunat puristetaan käsin ja joka pulloon lisätään pullotettaessa tarkka määrä rusinoita, jotta joka lasilliseen riittäisi, Ketola paljastaa.
Simaa seurakunnan talkootyöläiset valmistavat nelisentuhatta litraa. Sen lisäksi paistetaan puolentuhatta munkkia.
Myyjäisten menee lähetystyölle, diakoniatyöhön ja yhteisvastuukeräykseen.

Sitruunat puristetaan käsin ja joka pulloon lisätään pullotettaessa tarkka määrä rusinoita, jotta joka lasilliseen riittäisi.Pia Ketola, lähetyssihteeri
Kiitoskahvit tekijöille
Pandemia-aika on rajoittanut vapaaehtoisten työtä seurakunnassa. Uutta kautta käynnistetään kiitokahveilla, jonne seurakunta kutsuu jo mukana olevia vapaaehtoisia ja auttamisesta kiinnostuneita.
– Keskustelemme vapaaehtoisten kiinnostuksen kohteista ja seurakunnan vapaaehtoistyön tarpeista, kertoo diakoniatyöntekijä Katja Kankaanpää.
Mainos (sisältö jatkuu alla)
Mainos päättyy
Mainos (sisältö jatkuu alla)
Mainos päättyy
Missä ja milloin?
Seurakuntataloilla myydään simaa ja munkkeja 29. huhtikuuta. Seinäjoella niitä saa ostaa jo 28. huhtikuuta. Myyjäiset alkavat kello 12.
Vapaaehtoisten kiitoskahvit juodaan Nurmon pappilassa 15. toukokuuta kello 12.
Keskusta-alueella kahvit tarjotaan 26. toukokuuta seurakuntakeskuksen alasaliin. Päivä alkaa jumalanpalveluksella Lakeuden Ristissä.