Uutiset

Seinäjoki saa uuden ruokatapahtuman – Makukadulla mukana 15 keskustan ravintolaa

Seinäjoen ammattikorkeakoulun opiskelijat tuottavat Makukatu-tapahtuman. Infopiste löytyy Keskustorin paviljongista.
Seinäjoen ammattikorkeakoulun opiskelijat tuottavat Makukatu-tapahtuman. Infopiste löytyy Keskustorin paviljongista.
Kuva: Tero Hautamäki
  • Tero Hautamäki

Seinäjoen keskusta saa viikon kuluttua uuden ruokatapahtuman. Makukatu on herättänyt jo ennakkoon laajaa mielenkiintoa sosiaalisessa mediassa.

Sen perusteella järjestäjät odottavat vähintään satoja osallistujia.

– Meillä on jo yli 600 seuraajaa Instagramissa ja 2300 kiinnostunutta Facebookissa, Saga Seppälä kertoo.

– Se lupaa hyvää ensi viikkoa ajatellen.

Seppälän lisäksi tuotantotiimiin kuuluvat Mirka Hakkola, Kaisa Käkönen, Melina Uusitalo, Laura Käkelä-Petäys, Pinja Haarala ja Miika Rantala. Kaikki opiskelevat Seamkissa kulttuurituottajiksi.

Makukatu on opiskeluihin kuuluva ensimmäisen lukuvuoden tuotanto. Työssä yhdistyvät tapahtumatuotannon, viestinnän, markkinoinnin ja audiovisuaalisen kerronnan kurssit.

– Tämä summaa ekan vuoden opintoja monella tapaa. On myös tosi mielekästä järjestää jotain, mistä yleisö tuntuu olevan aidosti kiinnostunut.

Makukadun uutuusarvo on nuorten mukaan hyvä ja aihe puhutteleva.

– Ruoka on arkinen juttu, joka koskettaa jokaista jollain tapaa joka päivä. Sitten kun ruuan ympärille tehdään jotain erityistä, kuten kaupunkitapahtuma, se herättää heti mielenkiintoa, opiskelijat pohtivat.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kilpailut kiinnostavat yleisöä

Työryhmä perustelee Makukadun kiinnostavuutta myös kilpailulla ja maisteluannosten edullisella (4e) hinnalla.

– Me oltiin aika fiiliksissä kun kierrettiin ravintoloissa kuvaamassa näitä annoksia. Hintaan nähden ne oli isoja ja herkullisen näköisiä. Alkoi tuntua, että tää juttu lähtee vetämään, Kaisa Käkönen sanoo.

Makukadun on tilannut opiskelijatuotantona Into Seinäjoen keskustakehittäjä Jenniina Palmu. Hän on hakenut tapahtumaan ideaa Tamperrada-ruokafestareilta.

Tärkeä osa tapahtumaa on eräänlainen makusuunnistus ja sen kautta toteutuva annoskilpailu. Osallistujan on ensin noudettava toripaviljongin infosta annospassi, joka sisältää ravintolakartan.

Sen jälkeen voi kiertää maistelemassa haluamiensa ravintoloiden annoksia, kerätä leimoja, äänestää suosikkiaan ja osallistua lahjakortin arvontaan.

Äänestyksen voi suorittaa puhelimella QR-koodia käyttäen. Vaihtoehtoisesti voi äänestää toripaviljongin infopisteessä.

Äänestyksen voittanut annos ja ravintola julkistetaan lauantaina 20.4. ravintola Karman päätöstilaisuudessa.

– On ollut hauska huomata, miten ravintolat olivat heti valmiita pieneen kisaan. Tällainen tapahtuma on varmasti piristävä heillekin. Totta kai tämä myös elävöittää Seinäjoen keskustaa. Se on jopa päätarkoitus tässä taustalla.

Opiskelijoiden mielestä isoon ruokamaakuntaan sopii myös tällainen festivaali.

– Seinäjoelta on puuttunut rento ruokatapahtuma. Uskomme, että tästä tulee perinne.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mitä, missä, milloin?

Makukatu, Seinäjoen keskustan ravintolafestivaali, järjestetään 18.–20.4.

Keskustorin paviljongin infopiste (annospassin nouto) on avoinna sekä maisteluannokset saatavilla: to 18.4. kello 16–19, pe 19.4. kello 16–20 ja la 20.4. kello 14–20.

Paras kilpailuannos julkistetaan ravintola Karmassa 20.4. kello 21.

Uudesta tapahtumasta suunnitellaan jokavuotista. Makukadun järjestelyvastuu, ajankohta ja sisältö saattavat vaihdella jatkossa tämänvuotisten kokemusten pohjalta.

Mainos

Mainos päättyy

Mainos

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka