Uutiset

Seinäjoen kaupunginteatterissa vedetään överiksi ja hullutellaan olan takaa – toimii

Mia Vuorela ja Antti LJ Pääkkönen LYPin ryöstötunnelmissa. Kuvat Jukka Kontkanen
  • Epari

Kun teatterin ammattilaiset saavat vetää överiksi ja hullutella olan takaa, jälki on yleensä hauskaa. Niin nytkin. Vitseistä kynitään kaikki irti ja löylyä lyödään tappiin asti.

Jos ei nyt ihan joka juttu jaksakaan hekotuttaa, tarjoilussa pätee massan laki: kun huumoria kaadetaan saavilla, jokaisen nauruhermo kostuu jossain kohtaa.

Lähes 60 roolissa irrottelee talon koko henkilökunta, 12 näyttelijää. Vetäviä kohtauksia piisaa muun muassa huijareiden lemmenpesästä yhden miehen katutappeluun ja tuutulaulavaan rosvojoukkoon.

Juho Lindströmin lavastus lunastaa odotukset toisella puoliajalla. En olisi uskonut, että ilmastointikanavissa sekoilu voi olla näin viihdyttävää.

Myös näyttävä köysiakrobatia ansaitsee erikoismaininnan.

Pauliina Saloniuksen ohjaus pitää suitsista sopivan höllästi ja piiskaa esitystä iloiseen laukkaan aina kun on pienikin tilaisuus.

Suomentaja Mikko Koivusalon paikallistuntemus on taas eduksi. Seinäjoen ja Vaasan ohella mainintoja saavat niin Ilmajoki, Kauhava, Lapua kuin moni muukin lähipitäjä.

Tämä on ryöstö -näytelmän tarinasta ei tarvitse tietää yhtään enempää kuin titteli sanoo. Aivot voi surutta kytkeä vapaalle.

Pikkujouluaikaan täsmättyjä teoksia ei perinteisesti suositella tosikoille. Tosin, tosikkokin voi tätä tosissaan harkita.

Nimittäin, jos joku onnistuu katsomaan esityksen edes naurahtamatta kertaakaan, pyydän häntä ottamaan yhteyttä toimitukseen.

Voisimme kenties tehdä leikkimielisen jutun otsikolla Vuoden hapannaama.

Tero Hautamäki

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka