Uutiset

Seinäjoen kevät tuo mukanaan runollista riemua ja sanataidetta - Runomaraton kannustaa kaikkia pysähtymään itseilmaisun äärelle

Tanja Huuskonen (vas.), Elena Lehdontie ja Marjaana Araneva ovat järjestämässä Seinäjoen Runomaratonia.
Tanja Huuskonen (vas.), Elena Lehdontie ja Marjaana Araneva ovat järjestämässä Seinäjoen Runomaratonia.
Kuva: Kirsi Haapamatti
  • Epari

Sanataiteen äärellä koetut tunteet kuplivasta ilosta harmauttavaan suruun voi jakaa muiden kanssa perjantaina 5. huhtikuuta kaksiosaisessa Runomaraton-tapahtumassa Seinäjoella.

Päiväohjelma jalkautuu Seinäjoen Aalto-kirjastoon lasten Minirunomaratonin merkeissä.

Illan K18-osuus puolestaan kutsuu runonjanoiset ravintola Kabackaan.

– Haluamme kutsua kaikki nauttimaan yhdessä maksuttomasti ja matalalla kynnyksellä sanataiteesta. Tuntuu erityisen mukavalta järjestää Runomaratonia tänä vuonna, kun vietämme yhdistyksemme kymmenvuotisjuhlaa, Kulttuurikollektiivi Sillan puheenjohtaja Marjaana Araneva sanoo.

Minirunomaraton

Runomaraton starttaa jo aamulla Aallon kirjastolla, lasten sanataidetoiminnalla. Alle kouluikäisille suunnattuun, ohjattuun sanataidetoimintaan voi tulla mukaan kuka tahansa.

Luvassa on loruttelun lisäksi ainakin nukketeatteria ja toiminnallinen väriseikkailu. Minirunomaratonin ohjelmaa on kirjastolla kello 9.30– 11.30 ja 13.30–16.

Illalla open mic

Runomaratoniin on perinteisesti kuulunut open mic -osuus. Siinä sana on vapaa, eli osallistujat voivat lukea runojaan ja tekstejään esiintymislavalla.

Kabacka-ravintolan alakerrassa kello 18 alkaen starttaava Runomaraton-ilta tarjoaa myös mahdollisuuden kuulla lempirunojaan muiden lausumana.

Open mic -osuuteen voi ilmoittautua lähettämällä sähköpostia osoitteeseen yhteistuottaja@gmail.com.

Open micissä esiintymisaika on rajattu, 4 minuuttia 22 sekuntia (maratonjuoksun pituuden mukaan).

Maraton-teema soljuu iltaan yhteisöllisen runoilun muodossa. Järjestäjät kuitenkin muistuttavat, että pakko ei ole lausua eikä runoilla. Iltaan voi mainiosti osallistua vain kuulijana.

Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut tukee Runomaraton-tapahtumaa. Tapahtumat niin päivällä kuin illallakin ovat maksuttomia ja kaikille avoimia, iltaosuus on kuitenkin K-18.

Kulttuurikollektiivi Silta ry on taiteen ja kulttuurin ammattilaisista koostuva yhdistys, joka tuottaa erilaisia kulttuuripalveluita, -tapahtumia ja muuta kulttuuritoimintaa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Järjestäjät muistuttavat, että pakko ei ole lausua eikä runoilla. Iltaan voi mainiosti osallistua vain kuuntelijana.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka