Uutiset

Seurat omassa puutarhassa

Eila Rintamäki avaa kotinsa ovet heränneiden pihaseuroille. Kuva Virpi Kupiainen-Ämmälä
  • Epari

Eila Rintamäki järjestää Herättäjä-Yhdistyksen Ilmajoen paikallisosaston kanssa maakunnalliset pihaseurat puutarhassaan Ilmajoen Huissilla. Kotona pidettävät seurat ja varsinkin pihaseurat ovat harvinaisia.

Herättäjä-Yhdistyksen Etelä-Pohjanmaan aluetoimikunnan puheenjohtaja, rovasti Pentti Lemettinen arvelee, että Etelä-Pohjanmaalla kodeissa järjestettävät kesäseurat on laskettavissa yhden käden sormilla.

– On hienoa, että jotkut ovat edelleen valmiita tekemään töitä kotiseuraperinteen säilyttämiseksi. Ihmisen luonnollisessa elinympäistössä pidetyt tilaisuudet ovat herännäisyyttä parhaimmillaan, Lemettinen kiittelee.

Seurat ovat oleellinen osa herännäisyyttä. Siionin virret ovat tärkeä osa tilaisuutta. Rintamäellä tutustutaan juuri uudistuneen veisuukirjan sisältöön. Virsien välissä on lyhyitä puheita.

– Sanotaan, että puheet kestävät körttipastillin imeskelyn verran. Seurat kestävät vain reilun tunnin, Rintamäki kertoo.

Nainen toivoo, että muutkin kuin herännäisyyden kannattajat saapuisivat paikalle.

– Rajat ovat turhia. Itsekin pidän evankeliumiyhdistyken Siionkin kanteleen lauluseuroja kylän vanhuksille. Nyt Eilan seurat, jonne kaikki ovat tervetulleita, Rintamäki selvittää.

Rintamäki asuu lapsuudenkodissaan, jonka ovet olivat hänen vanhempiensa aikana aina auki Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen tapahtumille. Rintamäki tukijoukkoineen järjestää samalle markille nyt kolmansia heränneiden pihaseuroja.

– On suuri siunaus, että on paikka, minne voin seuraväen kutsua. Illan päätteeksi olen väsynyt, mutta onnellinen siitä, että olen saanut laittaa hyvää kiertämään.

Pihaseurat pidetään torstaina 27. heinäkuuta kello 19.00.

Teksti:

Virpi Kupiainen-Ämmälä

Lue koko juttu 20.7.2017 Eparista.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka