Uutiset

Törnävän kartanon kahvila keräsi suosiota heti avauskesänään - päättäjäisissä tehtiin yleisöennätys

Asseri Alanko (vas.) ja Saara Haapasalmi vohveliostoksilla Törnävän kartanon puutarhassa. Tiskin takana yrittäjä Lotta Sokero ja Kaisa Talvitie. Vohvelinpaistossa apuna Emmi ja Tiitus.
Asseri Alanko (vas.) ja Saara Haapasalmi vohveliostoksilla Törnävän kartanon puutarhassa. Tiskin takana yrittäjä Lotta Sokero ja Kaisa Talvitie. Vohvelinpaistossa apuna Emmi ja Tiitus.
Kuva: Tero Hautamäki
  • Tero Hautamäki

Seinäjokelainen nuoripari, Saara Haapasalmi, 22, ja Asseri Alanko, 21, istuu Törnävän kartanon puutarhassa nauttimassa tarjoiluista.

Nuoret hakivat ensin sisältä kahvia ja voileipäkakkua. Sen päälle he ottivat vielä puutarhasta vohveleita vanhan ajan jäätelöllä.

– Todella hyvää kaikki, nuoret kuvailevat ja kehuvat samalla miljöötä.

– Missä muualla Seinäjoella pääsisi kahville tällaiseen ympäristöön. Tämä on aika harvinaista herkkua.

Haapasalmi ja Alanko olivat suunnitelleet koko kesän käyntiä kartanolla, mutta vasta viimeisenä aukiolopäivänä löytyi sopiva hetki.

– Nyt otetaan kaikki irti. Ilmoittauduimme myös kartanokierrokselle, pariskunta kertoo.

Tähän saakka Törnävän alue on ollut heille tuttu lähinnä Provinssista. Haapasalmi on käynyt myös ottamassa ylioppilas- ja rippikuvia kartanon maisemissa.

– Onhan tämä yksi Seinäjoen helmistä. Ensi kesänä tullaan taas, nyt kun on opittu talon tavat, nuoret suunnittelevat.

Kesäkahvilan sisätilat sijoittuivat kahteen Törnävän kartanon ruokasaliin.
Kuva: Tero Hautamäki

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Törnävän kesäkahvilan yrittäjä Lotta Sokero on tyytyväinen kuluneeseen kauteen.

– Väkeä on ollut kivasti joka viikonloppu. Hiljaisinkin lauantai veti noin 90 kävijää. Nyt, päättäjäisissä, tehtiin yleisöennätys, kun kahvilassa vieraili noin 500 henkeä.

Sokero toteaa, että kahvilaa olisi pidetty asiakkaiden toiveesta enemmänkin auki. Kartano on kuitenkin ensisijaisesti kaupungin edustustila, eikä kahvilarakennus.

– Kahvilanpito täällä on pop up -toimintaa, joka rakennetaan joka kerta vähän uudestaan. Siinä on omat haasteensa, mutta hyvin on selvitty. Täällä on loistava keittiö ja kauniit tilat. Kun täällä saa työskennellä, pikkumurheet pyyhkiytyvät, Sokero sanoo.

Hän olisi valmis jatkamaan toimintaa myös talviaikaan.

– Kartanoon saisi kivoja pikkujoulutilaisuuksia ja muita. Katsotaan nyt kuitenkin ensin, mitä kaupunki päättää jatkosta.

– Ensi kesänä olen ainakin ehdottomasti valmis jatkamaan kesäkahvilaa.

Seinäjoen kaupunki kerää aiheesta parhaillaan asiakaspalautetta ja kokemuksia. Päätös kahvilatoiminnan jatkosta kartanossa tehdään syys–lokakuussa.

Kartanon sisältä oli helppo kurkistaa puutarhan puolelle ja tarkistaa, oliko ulkopöydissä vielä tilaa.
Kuva: Tero Hautamäki

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka