Uutiset

Tangomarkkinat täyttää 40 vuotta - Juhla kokoaa takavuosien kuninkaat ja kuningattaret Seinäjoelle

Lapualainen Charlotta Saari ja harjavaltalainen Pasi Flodström hallitsevat tangovaltakuntaa heinäkuuhun saakka.
Lapualainen Charlotta Saari ja harjavaltalainen Pasi Flodström hallitsevat tangovaltakuntaa heinäkuuhun saakka.
Kuva: Jasmiina Soidinaho
  • Anne Puumala

Seinäjoella on tangoiltu kadulla, lavoilla ja konserteissa ensi kesänä 40 vuotta. Tapahtuma juhlii pitkää taivaltaan juhlakonsertilla, jossa esiintyy lähes kolmekymmentä tangokuninkaallista.

Lavalle nousee laulajia eri vuosikymmeniltä, kuten historian ensimmäinen tangokuningas Kauko Simonen. 80-luvun kuninkaalliskaartia edustavat myös Arja Koriseva ja Risto Nevala.

Seuraavalta vuosikymmeneltä ovat mukana esimerkiksi Marita Taavitsainen ja Jari Sillanpää. Uuden vuosituhannen puolelta estradilla nähdään muun muassa Amadeus Lundberg, Saija Tuupanen ja Kyösti Mäkimattila.

– Kuninkaalliset esittävät finaalikappaleensa tai jonkin muun tangovuoteensa kuuluneen kappaleen. Kuninkaalliset ottivat konsertin hyvin vastaan. Tulijoita olisi ollut enemmän kuin konserttiin voitiin ottaa, selvittää Tangomarkkinoiden toimitusjohtaja Pasi Ojala.

Ilmaista ohjelmaa keskustaan

Tangomarkkinoiden merkkivuotta juhlitaan tavallista runsaammalla oheisohjelmalla. Ilmaistapahtumissa nähdään muun muassa juhlakonsertissakin esiintyviä takavuosien tangokuninkaallisia.

– Tarkoitus on tarjota Seinäjoen keskustassa mahdollisimman paljon ilmaista ohjelmaa. Tavoite on saada ihmisiä liikkeelle ja keskusta sykkimään, Ojala sanoo.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tangomarkkinat on julkistanut uuden finaalin juontajaparinsa. He ovat Jaakko Saariluoma ja Viivi Pumpanen.
Kuva: Sami Siilin ja Ville Paasimaa

Uudet juontajat finaalissa

Tangomarkkinat järjestetään 10.–14. heinäkuuta. Finaali kisataan 13. heinäkuuta. Loppukilpailun juontavat Jaakko Saariluoma ja Viivi Pumpanen.

Finaalikonsertti esitetään kahden edellisvuoden tapaan suorana lähetyksenä Eveolla kanavapaikalla 17. Myös kuninkaallisten juhlakonsertti televisioidaan.

Isommat kanavat eivät ole Tangomarkkinoiden televisioinnista kiinnostuneet.

– Olen tyytyväinen siihen, että pystymme tarjoamaan ohjelmaa valtakunnallisen televisiokanavan kautta. Se ei ole mikään itsestäänselvyys, Ojala sanoo.

Kesäkuussa Eveolla näytetään Tangomarkkinat – Neljä vuosikymmentä -niminen sarja.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tangomarkkinat on kansan juhla ja kansan kulttuuria.

Vilkas lippukauppa

Uusien tangokuninkaallisten haku on nyt käynnissä. Karsintavideoita otetaan vastaan 17. maaliskuuta saakka. Kruunua tavoittelevien määrä on vakiintunut viime vuosina noin 250:een. Heistä sata karsitaan ensin jatkoon.

Finaalissa kilpailee kymmenen nelivaiheisessa karsintakilpailussa valittavaa solistia. Yleisö voi äänestää suosikkiaan semifinaaliin saakka. Sen jälkeen valta siirtyy kokonaan tuomaristolle.

Viime vuonna Tangomarkkinat ilmoitti tavoittaneensa tapahtumillaan 45 000 kävijää.

– Lippukauppa käy lähes 20 prosenttia vilkkaampana kuin viime vuonna tähän aikaan. Koronan myötä ihmisille tuli jäädäkseen se tapa, että liput hankitaan vasta lähellä tapahtumaa, Ojala analysoi.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka