Uutiset

Tekniikka vetää opiskelijoita Sedulle - Uutena tullut ohjelmistokehittäjän koulutus niittää suosiota

Ohjelmistokehittäjän koulutus oli nyt ensimmäistä kertaa yhteishaussa.
Ohjelmistokehittäjän koulutus oli nyt ensimmäistä kertaa yhteishaussa.
Kuva: Sedu
  • Virpi Kupiainen-Ämmälä

Ammatillisen koulutuksen kiinnostus on lisääntynyt ainakin koulutuskeskus Sedun kevään yhteishaun hakijalukujen perusteella. Ensisijaisten hakemusten määrä kasvoi edellisestä vuodesta yli sadalla hakijalla.

Ensisijaisilla hakijoilla tarkoitetaan henkilöitä, jotka ovat merkinneet ensimmäiseksi toiveekseen jonkun Sedun ammatillisen tutkinnon. Nyt ensisijaisia hakijoita oli liki 1200.

Aloituspaikkoja Sedussa oli jaossa 1292. Opiskelupaikkoja ja hakijoita oli suunnilleen sama määrä, mutta se ei tarkoita sitä, että kaikki pääsevät suosikkialalleen.

– Jos ensimmäinen toive ei toteudu, siirrytään seuraavaan niin kauan, että hakijan toivomissa koulutusohjelmissa on tilaa. Toiveita saa esittää seitsemän. Tavallisesti niistä löytyy opiskelupaikka jokaiselle, selvittää Sedun vararehtori Hellevi Lassila.

Ohjelmointi kiinnostaa

Seinäjoella vetovoimaansa kasvattivat erityisesti tekniikan alat, joille hakijoita oli runsaasti enemmän kuin aloituspaikkoja.

– Sähköalan koulutus kiinnostaa eniten, mutta myös autoalan, talotekniikan ja logistiikan koulutus ovat suosittuja. Uutena alkavaan ohjelmistokehittäjän koulutukseen hakemuksia tuli kaksinkertainen määrä aloituspaikkoihin verrattuna, Lassila kertoo.

Voisiko ryhmiä perustaa lisää?

– Suosittujen ammatillisten tutkintojen aloituspaikkoja mietittäessä on tärkeä ottaa huomioon alojen työllisyystilanne. Tavoite on, että valmistuneet työllistyvät.

Ohjelmistokehittäjän koulutus oli nyt ensimmäistä kertaa yhteishaussa.

– Ammatti näköjään kiinnostaa kovasti ja toivomme, että ala myös työllistää hyvin, Lassila pohtii.

Rakennusala ei kiinnostanut

Rakennusalan heikot näkymät vaikuttavat nuorten haluun hakeutua alan koulutukseen: ensisijaisia hakijoita oli melkein puolet viime vuotta vähemmän.

– Alaa koskeva negatiivinen uutisointi vaikutti hakijamäärään. Rakennusala on suhdanneherkkä. Jossakin vaiheessa rakentaminen kuitenkin elpyy ja vajetta paikkaamaan tarvitaan iso joukko ammattilaisia, Lassila pohtii.

Jatkuva haku

Yhteishaun tulokset selviävät 13. kesäkuuta. Jos mieluinen opiskelupaikka jäi haaveeksi tai hakeminen unohtui kokonaan, ammatilliseen koulutukseen voi päästä jatkuvassa haussa.

– Yhteishaussa vapaaksi jääneet paikat avataan jatkuvaan hakuun. Parhaimmillaan opinnot pääsee aloittamaan elokuussa niin kuin yhteishaussakin hakeneet, Lassila sanoo.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Sedu

  • Koulutuskeskuksen opetuspisteet sijaitsevat Seinäjoella, Lapualla, Ilmajoella, Kurikassa ja Ähtärissä.

  • Opiskelijoita on noin 6000.

  • Perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja koko Sedussa on lähes 100.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka