Uutiset

Tuore ylioppilas kuluttaa aikaa karanteenissa hotellihuoneessa Slovakiassa – Laura Penttilän kahden viikon kisamatka venyi kuukaudeksi

Laura Penttilä otti Eparille selfien hotellihuoneessaan Slovakiassa.
  • Epari

Karanteenin jälkeen Laura Penttilää odottavat ylioppilasjuhlat Nurmon lukiossa.

Tuore ylioppilas ja lentopalloilija Laura Penttilä on tällä hetkellä eristyksissä Slovakiassa. Syynä siihen ovat lajin EM-karsinnat. Yllättäen pelireissu venähti kahdesta viikosta neljään, kun joukkutoverilla todettiin korona.

Kahden viikon karanteenista on onneksi jo yli puolet lusittu. Ajankuluksi Suomen pelaajat ovat keksineet tekemistä etäyhteyttä hyödyntäen.

– Joka ilta olemme pitäneet Zoomin välityksellä pieniä visailuja niin, että jokainen huone vuorollaan isännöi, Penttilä kertoo.

Hän myöntää, että mukavampaa olisi viettää karanteeni kotona Nurmossa, tutussa ja turvallisessa ympäristössä kuin hotellihuoneessa.

– Lempipaikkani tässä huoneessa on joka tapauksessa ikkunalauta. Siinä voi istuskella ja katsella maisemia musiikin soidessa kuulokkeista. Vaikkakin huoneen ikkunasta näkyy lähinnä vain roskakatos, Penttilä naurahtaa.

Etäily on tuoreelle ylioppilaalle tietenkin tuttua jo lukiosta. Penttilän opiskeluun etäopetus ei suuria kolhuja aiheuttanut, vaikka se puuduttavaa olikin.

– Minulla on hyvä itsekuri ja olen aina ollut tunnollinen tekemään tehtävät. Joihinkin aineisiin etäopiskelu natsasi itse asiassa paremmin. Sai edetä juuri itselle sopivaan tahtiin ja ajatuksia pystyi pyörittelemään rauhassa.

Pidemmän päälle etäopiskelu olisi Penttilälle ollut työlästä ja yksinäistä.

– Varsinkin liikuntatunnit olivat tavallista tylsempiä etänä. Yritäpäs siinä palloilukurssilla pelata vähän jalkapalloa seinän kanssa, ylioppilas kuvailee.

Päämäärätietoisen urheilun ja opiskelun Penttilä on mielestään saanut hyvin yhdistettyä. Hänelle kyllä sanottiin monesta suunnasta, että urheilijan tulisi käydä lukio vähintään 3,5 vuodessa. Penttilä kuitenkin halusi opiskella kolmessa vuodessa.

– Olen tottunut sellaiseen rytmiin, että koulupäivän alussa tai välissä käydään treenaamassa. Koulun jälkeen pian taas treeneihin ja illalla tehdään läksyjä, Penttilä kertoo.

Ylioppilas ei silti kokenut lukioaikaa liian raskaaksi.

– Koulussa ja treeneissä näkee aina muita ihmisiä, ja se antaa minulle paljon voimaa. Lisäksi minulla on aivan ihania ystäviä, laaja tukiverkosto ja kotona paijattavia kissoja, Penttilä iloitsee.

Uunituore ylioppilas

Omaa valmistumistaan Penttilä ei ole vielä ehtinyt kovinkaan paljon kaiken hälinän keskellä ajattelemaan.

– Uunituore, postista haettu lakki minua kuulemma odottelee keittiön pöydällä, ylioppilas riemuitsee.

Lakkiaiset Nurmon lukiolla järjestetään tänä vuonna niin, että jokainen saa kutsua yhden läheisen. Muut halukkaat voivat seurata juhlaa suoratoistona.

– On kiva osallistua lakkiaisiin. Näkee vielä kerran opettajia ja muita oppilaita ennen kuin tiet erkanevat.

Katri Korvola

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka