Uutiset

Törnävän Piirille on avattu hostelli – uudet yrittäjät saivat idean tehdessään alueella ilmanvaihtotöitä

Hostel Björkenheim sijaitsee Piirin alueen vuonna 1923 valmistuneessa päärakennuksessa.
Hostel Björkenheim sijaitsee Piirin alueen vuonna 1923 valmistuneessa päärakennuksessa.
Kuva: Kati Ala-Renko
  • Kati Ala-Renko

Uudet yrittäjät näkivät mahdollisuuden tehdessään ilmanvaihtotöitä vanhan päärakennuksen tiloissa.

Piirin Mestari Oy eli yrittäjät Tuomas Valtonen ja Jani Haapala avasivat pari viikkoa sitten uuden hostellin Törnävän Piirin alueelle. Hostelli sijaitsee alueen vanhimmassa, vuonna 1923 rakennetussa päärakennuksessa.

-Viime vuodesta lähtien olemme tätä asiaa pohtineet. Yrityksemme on tehnyt putki- ja ilmanvaihtotöitä täällä ja meille tuli ajatus, että haluamme laajentaa toimintaamme, Valtonen kertoo.

Valtosella ja Haapalalla ei ole kokemusta majoitusbisneksestä entuudestaan, vaan he hyppäsivät rohkeasti uuteen maailmaan.

-Yllättävän pienellä tiedolla olemme lähteneet matkaan. Google on ollut paras opettaja, Haapala naurahtaa.

Yrittäjät Tuomas Valtonen (vas.) ja Jani Haapala hyppäsivät rohkeasti uudelle alalle.
Kuva: Kati Ala-Renko

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Hostellin tilat ovat aiemmin olleet hoitokäytössä, joten rakennuksessa oli jo valmiiksi muun muassa koneellinen ilmanvaihto jäähdytyksellä ja sen vuoksi tila on vaatinut lähinnä pintaremonttia.

Yrittäjät ovat lyhyessä ajassa tehneet remonttia päivätyönsä ohella.

-Olemme maalanneet yleisissä tiloissa, tasot on uusittu ja uudet huonekalut ja sängyt on hankittu. Jatkamme pikku hiljaa pintaremonttia, kun homma saadaan kunnolla käyntiin, Valtonen kertoo.

Miehet kertovat tarttuvansa teloihin vielä uudelleen ja maalaavansa huoneetkin, kunhan aikaa järjestyy. Rinnalla kulkee kuitenkin päivätyökin.

-Pikku hiljaa päivitellään vielä sisustustakin.

Hostellin tilat ovat aiemmin olleet hoitokäytössä.
Kuva: Kati Ala-Renko

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Hostellilla on 500 neliön tilat, jotka oli osaston käytöstä helppo modifioida hostellikäyttöön.

-Paksut seinät blokkaavat tapahtumien aikana bändien jytkeen ja toisaalta toimivat äänieristeinä naapurihuoneisiin. Jopa ovet ovat äänieristetyt, Jani Haapala kuvailee tyytyväisenä.

Tarjolla on yhden, kahden ja kolmen hengen huoneita yhteensä 16 kappaletta. Ainakin tällä hetkellä varataan huoneita, ei pelkkiä sänkypaikkoja.

-Kaikki 35 petipaikkaa on mahdollista varata vaikka yrityskäyttöön. Meille onkin koko siivestä jo varaus syksylle, Haapala jatkaa.

Miehet uskalsivat lähteä uuteen bisnekseen, sillä he ovat huomanneet, että hostellitoiminnalle olisi kysyntää.

-Olen käyttänyt hotellia, hostellia, air bnb:tä. Havaintoni on, että työmatkaajatkin kaipaavat vaihtoehtoa, että voivat itse valmistaa ruokansa, Valtonen kertoo.

Yleisistä tiloista löytyy käyttövalmis keittiö astioineen ja keittomahdollisuuksineen. Hostelliin voi saapua mihin kellonaikaan vain, sillä avainpalvelu toimii koodiperiaatteella.

Hostellilla on kaikkiaan noin 500 neliön tilat alueen vanhassa päärakennuksessa.
Kuva: Kati Ala-Renko

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Hostellin ensimmäiset asiakkaat majoittuivat juhannuksen jälkeen, kun hostelli oli varattu provinssin henkilökunnalle.

-Tuli hyvää palautetta, se lämmittää kovasti mieltä. Ja kaikista paras palaute on tietysti se, että he varasivat hostellin jo ensi vuoden provinssin ajaksi, Haapala myhäilee.

Tällä hetkellä syksylle on yritysvaraus ja lisää neuvotteluita on käynnissä.

-Pääkohderyhmänä ovat matkailijoiden lisäksi yritykset, joilla voi olla työntekijöiden majoittamisen lisäksi tarvetta tällaiselle tilalle esimerkiksi tykypäivien järjestämiseen. Lisäksi tähyämme sairaalan suuntaan, voimme tarjota edullista majoitusta lähellä sairaalaa niin henkilökunnalle kuin potilaiden läheisillekin.

Hotellin kotisivut ovat juuri valmistuneet ja tarkoitus on mainostaa myös somessa. Ehkä jotain kampanjaakin on pian tiedossa.

-Varausjärjestelmä on myös tulossa, mutta tällä hetkellä varauksia hoidetaan vielä puhelimen kautta, Haapala jatkaa.

Tuomas Valtonen (vas.) ja Jani Haapala yhdessä makuuhuoneista.
Kuva: Kati Ala-Renko

Mainos

Mainos päättyy

Mainos

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka