Uutiset

Uusi tekniikka nosti seinäjokisen MM-kisaan – Emilia Kangas toivoo kuulan lentävän ennätysmittaan lauantaina

story-image

Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Emilia Kankaan kuulantyöntövuosi on ollut huikea. Sen ansiosta 21-vuotias seinäjokinen sai mahdollisuuden osallistua MM-kisoihin. Kilpailut alkoivat Unkarin Budapestissa viime lauantaina. Kangas kisaa tämän viikon lauantaina.

Kutsu MM-kilpailuihin tuli Kankaalle tytön omien sanojen mukaan ihan puskista. Paikka irtosi elokuun alussa, koska Kansainvälisen Yleisurheiluliiton rankingjärjestelmä nosti Kankaan viime hetkellä kisakoneeseen.

– Aion ottaa kisareissun kokemuksen kartuttamisen merkeissä, mutta tavoitteena toki on oma ennätys tai ainakin sen tuntumaan kantava tulos.

EM-pronssia

Lopuilleen kallistuva kausi on ollut Kankaalle loistava. EM-pronssin hän otti U23-ikäluokassa Espoossa heinäkuussa.

Kangas sijoittuu ikäluokkansa kuluvan kauden Euroopan tilastossa kakkostilalle ennätyksellään 16.99. Tulos syntyi kesä-heinäkuun vaihteessa Lohjan kuulakarnevaaleilla.

Maaliskuussa Kangas nappasi U23-ikäluokassa hopeaa Portugalissa järjestetyissä heittolajien Euroopan talvimestaruuskisoissa.

Lahden Kalevan kisoissa kuukausi sitten Kangas sijoittui neljänneksi työnnettyään 16.75. Kyseessä on kaikkien aikojen ylivoimaisesti kovin tulos, jolla on Kalevan Kisoissa jääty palkintopallin ulkopuolelle.

MM-kisojen jälkeen edessä on vielä yksi edustustehtävä, sillä Kangas pukee syyskuun viimeisenä viikonloppuna Suomen edustusasun Suomi-Ruotsi -maaottelussa Tukholmassa.

Emilia Kangas sijoittuu ikäluokkansa kuluvan kauden Euroopan tilastossa kakkostilalle ennätyksellään 16.99.

Tekniikka vaihtoon

Kangas arvelee tulosten parantuneen koska hän vaihtoi työntötekniikkaa kaudelle 2021.

– Siirryin pakituksesta pyörähdykseen. Parempaa päätöstä en olisi voinut tehdä.

Samoihin aikoihin Kankasta alkoi hänen isänsä Hannu Kankaan lisäksi valmentamaan Ahti Arokallio.

– Olemme ajaneet uutta tekniikkaa kärsivällisesti sisälle. Työtä on edelleen paljon tehtävänä, mutta tiedän, että potentiaalia on vielä paljon parempaankin. Fysiikkani on jo aika hyvällä tasolla.

Uuden tekniikan ansiosta Kankaan ennätys on parantunut lähes kaksi metriä. Kuluvan kauden tavoitteiksi valmentajat ovat asettaneet U23 ikäluokan EM-mitalin sekä 17 metrin tuloksen.

Edellinen on jo toteutunut ja jälkimmäinen on enää sentin päässä. Kuula lensi Seinäjoella viime viikolla lukemiin 16.90, joten lähellä ollaan.

Jaa artikkeli
Lounaspaikka