Uutiset

Uusi verkkokauppa yhdistää asiakkaat ja yrittäjät nopeasti – Palvelujen tarjoajilla on nyt mahdollisuus myydä "äkkilähtöjä"

Ruse App on verkkokauppa, josta pystyy ostamaan palveluja.
Ruse App on verkkokauppa, josta pystyy ostamaan palveluja.
  • Virpi Kupiainen-Ämmälä

Palvelut ja asiakkaat eivät aina kohtaa. Tämä ei ole kenenkään etu: yrittäjät jäävät ilman palkkaa ja kuluttajat haluamiaan palveluita.

Ratkaisuksi tähän seinäjokelainen Ruse Group Oy on kehittänyt sekä internetissä sekä pian myös älypuhelimen aplikaatiolla toimivan Ruse App -ohjelman.

Verkkokauppa yhdistää paikalliset palveluntuottajat ja alueen asukkaat. Käytännössä homma toimii siten, että esimerkiksi kampaaja voi ilmoittaa yllättävästi vapautuneesta ajasta ohjelmassa, josta hiusongelmien kanssa tuskaileva pystyy sen bongaamaan.

– Ohjelma auttaa täyttämään palveluntarjoajan jokaisen tunnin. Kun palvelusta tulee tunnetumpi, yritys saa kauttamme paljon laajemman potentilaalisen asiakaskunnan kuin pelkästään omien markkinointikanavien kautta, selvittää toimitusjohtaja Janne Palo.

Ilmoittaa saa ilmaiseksi

Ruseapp on tarkoitettu palveluja tarjoaville yrityksille kuten hierojille tai nuohoojille.

Verkkokaupassa voi ilmoittaa matkatoimistoen äkkilähtöjen tyyliin myös esimerkiksi yllättäen vapautuneista keila- tai padelvuoroista tai myymättä jääneistä teatteri- ja konserttilipuista. Yksi tärkeä kohderyhmä on majoituspalvelut.

– Ilmoittaminen ei maksa mitään. Jos asiakas saa palvelunsa myytyä, hän maksaa siitä meille palkkiota kymmenen prosenttia. Se on paljon vähemmän kuin käyttämättä jääneen ajan aiheuttamat kulut, Palo selvittää.

Asiakkaan tärkein hyöty on pikainen palvelu.

– Kuluttaja voi valita ohjelmasta palveluja, joiden ilmoittamisesta hän haluaa saada viestin. Näin palvelu saadaan kiinnostuneiden tietoon nopeasti. Yritysten kannattaa antaa pika-ajoista hieman alennusta. Se innostaa kuluttajaa varaamaan palvelun, Palo vinkkaa.

Vuoden ajan työn alla olleen Ruse App -ohjelman pystyy nopeasti muokkaamaan vaikka koko maan kattavaksi.

– Kehitämme vielä ohjelmaa ja kokeilemme sitä ensin Seinäjoella. Kun homma saadaa toimimaan, uusien aluiden käyttöönotto on helppoa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Janne Palo arvelee Ruse App -ohjelman olevan erikoisuus koko Suomessa.  
Kuva: Virpi Kupiainen-Ämmälä

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka